09 09 03 ”Förbifarten” ett miljöbrott av regeringen

Den så kallade Förbifart Stockholm kommer att öka vägtrafiken och visar på regeringen Reinfeldts hyckleri i klimatpolitiken. Det säger Ellie Cijvat ordförande i Miljöförbundet Jordens Vänner i ett uttalande.

– Det är väldigt få av de bilar som kommer att gå på vägen som skall förbi Stockholm. I själva verket är detta en gammaldags exploateringsplan som underlättar för bilister inom Stockholm. Den låser fast Staden i ett ytterligare bilberoende för femtio år framåt, i en tid när alla resurser bör gå till kollektivtrafik, särskilt i stora växande städer.
– Förbifarten är som en gökunge i den nationella investeringsplanen för de kommande tio åren, då den tar resurser som skulle behöva gå till nya järnvägar och dubbelspår för att klara trafikinfarkten på spåren. Den är också ett svek mot trängselavgiften, som var tänkt att användas för att satsa på kollektivtrafiken.
– Vi är särskilt besvikna på Andreas Carlgren som själv motarbetade motorvägen som kommunalråd, men som nu tvingas ligga på knä för moderaterna.
Miljöförbundet Jordens Vänner kommer att lyfta fram regeringens miljöhyckleri i en kampanj inför Köpenhamn och försöka verka för att en ny regering stoppar miljardrullningen till vägar i Stockholm.
Kontakt:
Ellie Cijvat (ordförande) 073 – 778 2242, ellie.cijvat@mjv.se

1 reaktion på ”09 09 03 ”Förbifarten” ett miljöbrott av regeringen”

  1. Pingback: Epostaktion: RIksdagen, rösta nej till “Förbifart” Stockholm! « Jordens Vänner

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top