Under två dagar, 11-12 april, samlades delegater från Jordens Vänners lokalgrupper runt om i landet med kanslianställda och styrelsen i Uppsala för ordinarie årsmöte. Lördagen mjukstartade med workshops inom olika, för organisationen aktuella ämnen, innan årsmötet drog igång efter lunch.

Det blev ett årsmöte fyllt av debatt och glädje. Vi antog ett flertal motioner och propositioner, samt ett uttalande om hur minusräntesituationen kan utnyttjas till att satsa på offentliga investeringar. Taket var högt i diskussionerna och även om åsikterna gick isär så blev det ett lugnt årsmöte med mycket skratt.

Så valde vi ju också en ny styrelse. Styrelseledamöterna representerar nu alla delar av organisationen; lokalgrupper, utskott, arbetsgrupper och projekt. Till styrelseordföranden valdes Ellie Cijvat från Malmö och Anna Danielsson från Göteborg.

Vill du få ett exemplar av Jordens Vänners årsberättelse, eller kanske få ut protokollet för att se vad som egentligen beslutades, så kan du kontakta Jordens Vänners kansli genom info(a)jordensvanner.se

Text: Anna Danielsson

 Bilder från årsmötet