Var med i tävlingen
Jordens Fiende No. 1

I den här tävlingen uppmärksammar vi greenwashing, alltså vilseledande grön marknadsföring. Det enda du behöver göra är att skapa ett kreativt tävlingsbidrag. I prispotten finns en workshop om hur konst kan användas för att skapa förändring, med artisten och människorättsaktivisten Maxida Märak. Tävlingen pågår till och med den 30 september.

Jordens Vänners valplattform 2022

Jordens Vänner har arbetat fram en plattform med de frågor vi som organisation driver inför valet i Sverige 2022. Miljö och rättvisa är båda lika viktiga faktorer för att skapa ett hållbart samhälle. Jordens Vänner ser hur debatten kring klimatfrågor går mot allt fler falska lösningar, när vi vet att det krävs snabb förändring på systemnivå för att klara av de utmaningar mänskligheten står inför. Vi har helt enkelt inte råd att vänta.

Påverka hur våra gemensamma pensionspengar investeras

Var med och påverka AP-fondernas investeringar - för att våra allmänna pensionspengar inte ska bidra till klimatförstörelse och kränkningar av mänskliga rättigheter. Skicka ett aktionsbrev till de ansvariga!
Bli månadsgivare                    Bli medlem

Fossila bränslen - nej tack!

Få svenska politiker att agera genom vår mejlkampanj

Världen över sprider sig idén om ett avtal för fossil nedrustning. Jordens Vänner har skrivit under den internationella namninsamlingen. Nu uppmanar vi svenska kommuner att göra detsamma.

Los Angeles, Vancouver och Barcelona har redan officiellt ställt sig bakom avtalet. Mejla svenska politiker och pusha din kommun att bli den fjärde i världen att ställa sig bakom fossilnedrustningsavtalet.

Internationella samarbeten & partnerorganisationer

Jordens Vänner samarbetar med civilsamhällesorganisationer i Brasilien, Guatemala, Ecuador, Colombia och Mozambique för att bistå urfolks och andra marginaliserade gruppers kamp för sina rättigheter. Tillsammans arbetar vi med fokus på organisering, jämställdhet, opinionsbildning, mänskliga rättigheter och skydd av regnskog och miljö.

Altropico  Kanindé Justiça Ambiental Ceiba
Gender: Indigenous women are even more vulnerable when their territory is under attack. We had the opportunity to hear some of the stories from a local leader and we are confident that supporting this people is the right way to fight gender inequalities. Bolsonaro´s proposals are a step backwards.
*Note: the names and places are not identified for security reasons.

Miljötidningen

Miljötidningen är Jordens Vänners medlemstidning. Varje nummer av tidningen har ett visst tema, som exempelvis Matsuveränitet, Biologisk mångfald, TTIP, Naturresurser eller Aktivism. I Miljötidningens nyhetsflöde publiceras utvalda artiklar från tidningen. Som medlem i Jordens Vänner får du varje nytt nummer av Miljötidningen hem i brevlådan.

Vill du göra din röst hörd? Skriv en krönika eller debattartikel och mejla den till oss! Det går även bra att kontakta oss om du vill beställa papperstidningen,  även äldre nummer.

Kontaktuppgifter Miljötidningen
miljotidningen@jordensvanner.se

 

Scroll to Top