Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

24 maj: Lajva skogskamp

24 maj, 2022 @ 17:00 - 19:00

Lavja skogskamp: Ett antirasistiskt rollspel om urfolk, landsbygd och klimatkris

Välkommen in i ett äventyr som kan väcka nya tankar om viktiga politiska teman som miljö, kolonialism, urfolks rättigheter och landsbygd. Rollspelet arrangeras av Jordens Vänner och är öppet för alla 14-25 åringar.
Kvällen är en typ av dramapedagogiskt lajv som ibland kallas processdrama. Med hjälp av berättande, rollspel, gemensamt världsbyggande och reflektion tar vi oss in i en berättelse och utforskar den från olika perspektiv. Vi kommer att gå in och ut ur olika roller för att skapa och få olika perspektiv.
Alla kan vara med. Du behöver inga förkunskaper eller erfarenheter om varken lajv, drama, teater eller de politiska frågorna som tas upp (men om du har det kommer det bli minst lika givande för dig också).
Rollspelet leds av Simon Rosén, examinerad dramapedagog med mångårig erfarenhet som miljöaktivist, bl.a. inom Jordens Vänner, Extinction Rebellion och Fältbiologerna. Simon var med i den lyckade kampen för att rädda den världsunika Ojnareskogen.
Vi bjuder på vegansk fika. Allt är gratis, ingen anmälan behövs. Hör av dig om du behöver reseersättning, så försöker vi lösa det!
TID: Tisdagen 24 maj 17.00-19.00.
PLATS: Momentum på Fryshuset, Mårtensdalsgatan 4 i Hammarby sjöstad. Närmsta hållplats med SL: Mårtensdal.
KONTAKT: Frågor, funderingar eller förslag? Hör av dig till Jordens Vänners aktivistsamordnare Leo Rudberg på leo.rudberg@jordensvanner.se.
OBS: Detta rollspel är en del av Jordens Vänners nya solidaritetshäng för unga aktivister, som äger rum på Momentum varje tisdag udda veckor under våren och endast är öppna för unga i åldern 14-25 år.

Details

Date:
24 maj, 2022
Time:
17:00 - 19:00
Event Category:
Scroll to Top