Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

50 år av aktivism: dåtid, nutid, framtid

24 augusti, 2021 @ 20:30 - 22:30

I samband med att Jordens Vänner fyller 50 år bjuder vi in till en serie webbinarier om organisationens historiska, nuvarande och framtida roll i ett föränderligt samhälle där klimatfrågan blir mer och mer akut. Vid dessa tillfällen får du chansen att möta personer med olika erfarenheter av klimat- och miljöarbete i Jordens Vänner, bland annat flera av dem som varit aktiva i miljörörelsen sedan tidigt 70-tal.
Denna kväll kommer att handla om hur vi kan stoppa kärnkraften och hur det hänger ihop med ett nedrustningsavtal för fossila bränslen.
Sedan några månader arbetar en aktivistgrupp i Jordens Vänner med kampanjen Fossilfri Zon, med utgångspunkt i det internationella fossilnedrustningsavtal för fossila bränslen som arbetats fram av civilsamhällesorganisationer världen över. Storstäder såsom Los Angeles och Barcelona har redan skrivit på avtalet för att det ska bli verklighet och nu är målet att få Sveriges kommuner och regering att skriva på.
Medverkar gör bland annat Hanna Tebrand och Edit Fahlgren från kampanjgruppen Fossilfri Zon som berättar om kampanjen, samt Stig Broqvist som kommer att prata om Barsebäcksmarscherna och kampen mot kärnkraften.
Varmt välkommen att anmäla dig till webbinariet via denna länk:

Details

Date:
24 augusti, 2021
Time:
20:30 - 22:30
Event Categories:
,
Scroll to Top