Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Aktionsdag för The Europe we want

19 maj, 2019 - 20 maj, 2019

 

ndagen den 19 maj 2019 går hundratusentals människor i hela Europa och Sverige  ut på gator och torg tillsammans för Europas framtid, mot rasismen, för ett hållbart, rättvist Europa för alla. 

Tillsammans med en rad andra klimat-och rättviseorganisationer ordnar Jordens Vänner demonstrationer med talare, musiker och poeter i StockholmGöteborg och Malmö.

Efter demonstrationen fortsätter möjligheten till samtal och diskussioner med picknicks i närliggande parker. Ta chansen att tillsammans med andra engagerade klimatvänner, aktivister och anti-rastister stå upp för ett rättvist, hållbart Europa för alla!

Kampanjen The Europe We Want har ett brett stöd. Jordens Vänner har tillsammans med 168 andra organisationer bidragit till kampanjen med manifestet För ett Europa hållbart för dess invånare. Läs hela manifestet här: https://jordensvanner.se/2019/the-europe-we-want.
Bland undertecknarna finns organisationer som arbetar med allt från bistånd och facklig organisering till hemlösas rättigheter, folkbildning, mänskliga rättigheter och ungdomsfrågor. http://www.foeeurope.org/manifesto-sustainable-europe-launch-250918.
Tillsammans med andra föreningar och organisationer arbetar Jordens Vänner för ett demokratiskt, fredligt och rättvist Europa fritt från storföretagens makt, med gröna jobb både på landsbygden och i städerna 

 

Details

Start:
19 maj, 2019
End:
20 maj, 2019
Website:
https://www.facebook.com/events/2299191867072697/

Organizer

Jordens Vänner

Venue

Hela Sverige
Scroll to Top