Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

INSTÄLLT Dream Without Preem – årets fest

14 november, 2020 @ 17:00 - 15 november, 2020 @ 01:30

INSTÄLLT

Vi vann!

I september vann vi en demokratisk delseger mot Preemraffs utbyggnad i Lysekil. Vi visade världen ännu en gång att det vi gör när vi organiserar oss, gör skillnad och skapar förändring.

Och det, våra vänner, det ska firas!

Jordens vänner bjuder in till årets fest: en 9-timmars lång manifestationsfest där vi inte kämpar utan festar. Där vi firar att vi lyckats stoppa ännu en expandering av ett fossilt projekt i staden.
Kvällen bjuder på band, rutinerade DJs, välkända talare och sist men absolut viktigast; ni.

Kom och var med och skapa årets klimatfest!

OBS!

Festen kommer att vara i tre olika tidsintervaller så att vi håller oss till riktlinjerna samtidigt som fler personer kan vara med och festa oss.

Fest 1. 15.00 – 17.30
Fest 2. 18.00 – 20.30
Fest 3. 20.30 – 00.00

Stay tuned! Vi annonserar plats och biljettköp så fort tillståndet är på plats.

Varför Dream without Preem?
Jordens Vänner har sedan 2018 jobbat med att stoppa Preemraffs utbyggnad i Lysekil.
För vi visste redan då att idén med att låta Preem kraftigt expandera sin fossilbränslebaserade verksamhet och därmed bli Sveriges största utsläppare av växthusgaser var en riktigt dålig idé.
Tillsammans med Nätverket Stoppa Preemraff, som vi är en del av, kämpade vi i två år.
Vi genomförde aktioner, manifestationer och demonstrationer.
I två år har vi skrivit debattartiklar, insändare och strategiplaner för kampen mot Preems utbyggnad. Vi har synat Preems Greenwashing och vi har opinionsbildat över hela landet.
Och måndagen den 28 september vann vi en delseger. Vi som i folket och den miljörörelse vi är en del.
Att Preem nu väljer att dra tillbaka sin ansökan om utbyggnad är ett resultat av vår folkliga kraft. Vår kraft i att mobilisera och skapa opinion. Vår kraft i att göra motstånd och skapa förändring.

Kampen fortsätter för drömmen utan Preem och andra fossila projekt!

Om Jordens Vänner
Jordens Vänner arbetar dagligen för att skapa ett hållbart, mänskligt och rättvist samhälle. Tillsammans med vårt nätverk i 75 olika länder fokuserar vi på klimaträttvisa, där vi kräver en rättvis omställning av vårt samhälle. Ett samhälle där miljöfrågor och solidaritetsfrågor går hand i hand. Kom och var en del av Jordens Vänner; världens största demokratiska miljöorganisation.

Scroll to Top