Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Framtidskonferens och årsmöte

april 24

24-25 april: Jordens Vänner firar 50 år!

I år fyller Jordens Vänner 50 år och det vill vi fira ordentligt! 24-25 april kickstartar vi vårt jubileumsår med en stor klimathelg där vi inspireras av de senaste 50 årens kamper för klimaträttvisa. Helgen innehåller både framtidskonferens och årsmöte.

Jordens Vänner har en unik plats i den svenska miljörörelsen.
Under 50 år har Jordens Vänner vågat vara radikalt systemkritiska och alltid strävat efter ett helhetstänkande där lösningarna ligger i ett ekologiskt hållbart samhälle kombinerat med en rättvis fördelning av jordens resurser. Nu ska det firas!
Följ med på en resa som sträcker sig över 50 år. Hör om hur världens största demokratiska miljöorganisation Friends of the Earth växte fram och inspireras av att höra våra aktivister berätta om hur vi under 50 år har tagit kampen för klimaträttvisa lokalt, nationellt och internationellt.
Hur vann Jordens Vänner Almstriden 1971? Vad kan vi lära oss av segern mot Landsborgsgaraget? Hur kan vi använda oss av de metoder som bidrog till att vi lyckades stoppa utbyggnaden av Preemraff?
Kom på 50-årskalas och lär dig mer om hur vi tillsammans kan stå upp för klimaträttvisa genom att ta del av vår historia.
På söndagen har Jordens Vänners årsmöte där du som medlem har chans att påverka vårt övergripande, strategiska arbete framåt. Din röst är viktig!
Mer information och schema för helgen kommer inom kort.
Anmäl dig via formuläret: https://forms.gle/q42jB1VheQrMwpdm7

Detaljer

Datum:
april 24
Scroll to Top