Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Global klimatstrejk – #UprootTheSystem

22 oktober, 2021 @ 13:00 - 16:00

Efter en lyckad global strejk den 24e september laddar vi redan nu inför nästa – som kommer att bli ännu större, och viktigare än någonsin! Nu måste vi visa för världen att engagemanget för klimaträttvisa inte har gått under i pandemin, utan att de krafter som gick ihop under de stora strejkerna 2019 finns kvar och kräver skillnad från världens makthavare.
Vi samlas på Götaplatsen kl 13:00 och marscherar tillsammans mot Gustaf Adolfs torg i ett festligt demonstrationståg. På torget kommer det sedan att bjudas på tal och musik – håll utkik på våra sociala medier efter programmet när eventet närmar sig!
Om demonstrationen sammanfaller med din undervisning – strejka från skolan och ta gärna med hela klassen! Det finns ingen framtid att plugga för om vi inte agerar nu för att bromsa klimatkrisen. Alla behövs – även du som jobbar uppmanas gå ut i strejk eller ta ledigt om du har möjlighet för att vi ska kunna bli så många som möjligt!
Tillsammans kräver vi att politiker börjar behandla klimatkrisen som en kris, och agerar i linje med vetenskapen för att stoppa uppvärmningen och säkerställa intersektionell klimaträttvisa. Vi vill belysa att systemförändring är en nödvändighet, och står i solidaritet med de som redan nu drabbas värst av klimatkrisens konsekvenser.

Details

Date:
22 oktober, 2021
Time:
13:00 - 16:00
Event Categories:
,

Venue

Götaplatsen
Göteborg, Sverige + Google Map
Scroll to Top