Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Makten över mat och mark – matsuvernänitet och landgrabbing

8 november, 2017 @ 19:30 - 21:00


Jordens Vänner presenterar en workshop om makt med fokus på mat och mark i ett internationellt perspektiv. Jordens Vänner samarbetar med partners i ett flertal länder världen över där situationen i många fall är akut och också en direkt påverkan av vårt konsumtionsmönster. I Brasilien skövlas regnskogen och ursprungsgruppers territorium för sojaodling och köttkonsumtion och i Ecuador köps skogen upp för oljeexploatering och gruvdrift. Uppköp av mark minskar människors möjlighet till försörjning och skapar miljöförstöring.
Praktikanter som arbetat i Ecuador och Brasilien delar med sig av sina erfarenheter kring arbetet hos Jordens Vänners samarbetspartners och erbjuder en möjlighet för alla som vill lära sig mer om två väldigt viktiga begrepp i diskussionen om rättvis fördelning av jordens resurser, landgrabbing och matsuveränitet!
Som en del av nätverket Makten över maten presenterar Jordens Vänner denna workshop under en vecka för Matsuveränitet den 6-12 november. För fler evenemang se hit.

Två workshops presenteras i Stockholmsområdet:
8:e november se här.
9:e november se här.

Details

Date:
8 november, 2017
Time:
19:30 - 21:00
Event Categories:
, ,
Scroll to Top