Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hur kan media bättre spegla klimatkrisen? Panelsamtal om klimatjournalistiken.

6 maj, 2021 @ 21:00 - 22:30

MEDVERKANDE:
Erika Bjerström, global klimatkorrespondent SVT
Peter Alestig, klimatredaktör, DN
Andreas Gustavsson, chefredaktör Dagens ETC
Peter Berglez, medieforskare Jönköpings UniversitetVälkommen till ett djuplodande samtal om klimatjournalistiken. Vilka problem finns med dagens klimatbevakning, vad beror de på och hur kan medierapporteringen bli bättre?
”Världshistoriens största nyhet” har klimatkrisen – med rätta – kallats. De senaste åren har klimatfrågan fått större utrymme i media. Samtidigt kan en artikel om klimatnödläget följas av ett resereportage från korallreven utanför Australien och klimatfördröjare bjudas in på bästa sändningstid. Med daglig erfarenhet av vilket utrymme en annan global kris får, kan vi konstatera att media är långt ifrån att spegla magnituden och det akuta i klimatkrisen.
Målet är att ha ett lärande, reflekterande samtal som förhoppningsvis gör oss klokare. 
Moderatorer är Anna Ljungström, redaktör för Supermiljöbloggen, och Ragnhild Larsson, redaktör för Klimatpodden och aktiv i Extinction Rebellion.
ARRANGÖRER:
Extinction Rebellion i samarbete med Jordens Vänner, Supermiljöbloggen,
lokala FridaysForFuture-grupper, Naturskyddsföreningen, Klimatsamling, Klimatklubben, Klimataktion, Klimatriksdagen, Researcher Desk och Fältbiologerna.
Varmt välkomna! Det går bra att logga in 10 minuter innan mötet startar. Seminariet spelas in och kommer finnas tillgängligt på XR’s Youtube-kanal i efterhand.

Details

Date:
6 maj, 2021
Time:
21:00 - 22:30
Event Categories:
,
Scroll to Top