Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prisutdelning av Svenska Greenwashpriset 2018

21 augusti, 2018 @ 19:00 - 21:00

Fri entré


 
Var med när Jordens Vänner presenterar vilken av årets kandidater som vunnit Sveriges MINST attraktiva miljöpris. Omröstningen har pågått under hela våren och sommaren och strax över 2 000 personer har hittills röstat på vilken av kandidaterna som de vill utse till årets miljöförvillare.
Prisutdelningen äger rum på ABF-huset (Hjärtat-scenen) i Stockholm: 21 augusti, 18.00-20.00 på Sveavägen 41.
Som traditionen bjuder kommer de nominerade finalisterna att få möjlighet uttala sig på plats kring hur de ser på nomineringarna och sina miljöbudskap.
2015 valde två av det årets kandidater att tacka ja till att kliva upp på scenen, vilket skapade en positiv dialog, vilket också är ett av syftena med uppmärksammandet av dessa frågor.
Intresset för Svenska Greenwashpriset har i år varit stort och blivit omskrivet av bland annat SVT, Dagens ETC och Aktuell Hållbarhet.
Om Svenska Greenwashpriset
Svenska Greenwashpriset, Sveriges MINST attraktiva miljöpris, delas ut årligen av Jordens Vänner med stöd av konsumentverket. Syftet är att uppmärksamma oärliga miljöbudskap, så kallad greenwash (grönmålning). Jordens Vänner arbetar för att lyfta frågan om greenwash för att ihålig miljökommunikation inte ska urholka miljöfrågor i näringsliv och politik, och för att miljögärningar inom vissa områden inte ska användas som distraktion för att föra uppmärksamhet från andra, icke hållbara, miljö- eller sociala frågor.
Finalister i Svenska Greenwashpriset 2018 är: Växjö kommun, Centerpartiets partystyrelse och Initiativet Svenska Skogen.
Har du lagt din röst?
Motiveringar till kandidaterna samt röstformulär finns på:
https://www.jordensvanner.se/2018/svenska-greenwashpriset-2018
Tillgänglighet
Lokalen är tillgänglighetsanpassad
I samarbete med ABF Stockholm

Details

Date:
21 augusti, 2018
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
Fri entré
Event Category:

Venue

ABF-huset Stockholm
Sveavägen 41, 111 83 Stockholm + Google Map
Scroll to Top