Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Release: Seriealbum om maskulinitet, genus och klimat

11 mars, 2021 @ 19:00 - 21:30

Hur hänger normer om genus och maskuliniteter ihop med hur vi behandlar vår planet? Hur kommer det sig att vi inte når våra miljömål trots att forskningen är enig? Och vad har egentligen forskning om Arnold Schwarzenegger med allt detta att göra?

Välkomna att få en speakpeek av vårt nya seriealbum baserat på forskning om maskulinitet, genus och klimat! Tillsammans med organisationen MÄN och inbjudna forskare diskuterar vi hur vi tillsammans kan vi vända utvecklingen och finna lösningen i nya normer och former av maskuliniteter.

Eventet sker digitalt via Zoom. Länk och lösenord skickas ut efter registrering.

Anmäl dig här: https://forms.gle/s5tvanZhf5Ppi7z46

Medverkande: 

  • Charlotte Lundqvist & Lanja Rashid, Jordens Vänner
  • Vidar Vetterfalk, internationell projektledare Organisationen MÄN
  • Martin Hultman, docent i vetenskaps- teknik- och miljöstudier vid Chalmers som skrivit världens första bok om manlighet och hållbarhet
  • Anna Nordenstam, professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet
  • Margareta Wallin Wictorin, docent i konst- och bildvetenskap vid Karlstads universitet. Anna och Margareta är projektets följeforskare och forskar kring feministiska serietecknare och aktivism
  • Karolina Bång, serietecknare

Seriealbumet är del av Jordens Vänners folkbildningsprojekt som gjorts möjligt med stöd från Jämställdhetsmyndigheten. Under våren är arbetsplatser, skolor och mansgrupper varmt välkomna att boka en workshop med oss och vår samverkanspartner organisationen MÄN.

För mer information maila workshops@jordensvanner.se

Details

Date:
11 mars, 2021
Time:
19:00 - 21:30
Scroll to Top