Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ett samtal om EU Mercosur för JV:s lokalgrupper och medlemmar

12 juli, 2021 @ 21:00 - 22:00

 

Hej, alla lokalgrupper och JV-medlemmar!

Måndag 12 juli håller vi från JV:s handelsgrupp ett möte om hur vi har kämpat mot frihandelsavtalet EU-Mercosur hittills och vad som är planerat till hösten kring detta. Vi vill också gärna höra era tankar och förslag kring vad handelsgruppen kan arbeta med!
Det verkar som att covid-19-restriktionerna snart kan tillåta gatuaktioner, och vi vill sprida motståndet runtom i landet!
Detta möte sker på svenska och är öppet för alla JV:s medlemmar. Anmäl dig via länken nedan. Det vore kul att ha så många lokalgrupper representerade på mötet som möjligt!
Dag: Måndag 12 juli
Tid: 19:00-20:00
Plats: ZOOM-länk skickas ut till de som anmält sig senast 1 dag innan (11 juli).
Vad: Ett samtal om EU Mercosur med tid för frågor, diskussion och ev. planering av lokala aktioner. Av vem: Axel Eriksson, JV-medlem och samordnare för Stoppa EU Mercosur, en svensk koalition mot avtalet.
Anmälningsformulär: https://forms.gle/ywe4vkZA2bigzkVd8.
Frågor? Skriv till handel@jordensvanner.se.
Bakgrund:
Jordens Vänner är sedan 2019 med i en transatlantisk koalition mot handelsavtalet EU-Mercosur, mellan EU och tullunionen Mercosur (Brasilien, Argentina, Paraguay och Uruguay). Om det blir verklighet skulle avtalet bland annat innebära ytterligare avskogning och brott mot mänskliga rättigheter i Amazonas, samt ökade utsläpp i en tid då vi desperat behöver minska vårt ekologiska avtryck. Sedan mitten av april finns även en svensk koalition mot avtalet, som Jordens Vänner var med och startade, där diverse olika svenska civilsamhällesorganisationer ingår, med den enande ståndpunkten att avtalet måste stoppas och göras om från grunden, med respekt för klimaträttvisa, biologisk mångfald och mänskliga rättigheter högst upp på agendan.
Läs mer:
Rapport från Jordens Vänner: https://jordensvanner.se/eu-mercosur_rapport/

Details

Date:
12 juli, 2021
Time:
21:00 - 22:00
Event Categories:
, ,
Scroll to Top