Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Solidarisk aktivism – om miljökamp, antirasism och hur du förändrar världen

12 april, 2022 @ 17:00 - 19:00

Är du 14-25 år och vill ha konkreta tips på hur du kan förändra världen? Eller vill du bara höra om och inspireras av exempel på lyckad aktivism? Varmt välkommen på föreläsning om solidarisk aktivism!
Hur hänger minoriteters rättigheter hänger ihop med miljö? Varför måste miljökampen bli mer antirasistisk och feministisk? Vad säger forskning egentligen om hur samhällsförändring går till? Och hur kan du själv engagera dig för solidaritet?
Vi bjuder på inspirerande berättelser och viktiga lärdomar från när vi besegrade Preems smutsiga oljeplaner i Lysekil, räddade den världsunika Ojnareskogen, stoppade fossilgasterminalen i Göteborg och lyckades skydda flera skogar i Sápmi.
Föreläsare är Leo Rudberg, miljöaktivist, statsvetare och ny aktivistsamordnare på Jordens Vänner. Leo har tidigare bl.a. varit ordförande för Fältbiologerna, arrangerat stora demonstrationer och varit drivande i flera lyckade kamper för miljörättvisa.
Vi bjuder på vegansk fika. Allt är gratis, ingen anmälan behövs.
TID: Tisdagen 12 april 17.00-19.00.
PLATS: Momentum på Fryshuset, Mårtensdalsgatan 4 i Hammarby sjöstad. Närmsta hållplats med SL: Mårtensdal.
KONTAKT: Frågor, funderingar eller förslag? Hör av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@jordensvanner.se.
OBS: Denna föreläsning är en del av Jordens Vänners nya solidaritetshäng för unga aktivister, som äger rum på Momentum varje tisdag udda veckor under våren och endast är öppna för unga i åldern 14-25 år.

Details

Date:
12 april, 2022
Time:
17:00 - 19:00
Event Categories:
, ,
Scroll to Top