Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop: Politiskt skrivande – testa på att skriva för systemförändring

26 april, 2022 @ 17:00 - 19:00

Vill du lära dig skriva för att förändra världen – t.ex. genom insändare, inlägg på sociala medier eller mejl till politiker? Är du 14-25 år och bryr dig om miljö, rättvisa eller solidaritet? Varmt välkommen på Jordens Vänners nybörjarvänliga workshop i politiskt skrivande för systemförändring!
Vi lär ut enkla knep och tekniker för att skriva slagkraftiga och övertygande texter. Under workshopen får du själv testa på att skriva en text (med handledning från oss) om valfritt politiskt ämne. Om du vill hjälper vi dig sedan att skicka in eller publicera texten.
Texter du kommer få lära dig om:
– Insändare, t.ex. i lokaltidningar
– Inlägg på sociala medier, t.ex. på din egen profil eller på Jordens Vänners sidor (där vi kan publicera din text om du vill)
– Mejl och mejlaktioner till makthavare, t.ex. en politiker eller ett företag
– Namninsamlingar
Ledare för workshopen är Leo Rudberg, miljöaktivist, kommunikatör och ny aktivistsamordnare på Jordens Vänner, som tidigare bl.a. varit ordförande för Fältbiologerna, skrivit debattartiklar i Aftonbladet, DN och Expressen samt varit krönikör i tidningen Syre och på Natursidan.se.
Vi bjuder på vegansk fika. Allt är gratis, ingen anmälan behövs. Hör av dig om du behöver reseersättning, så försöker vi lösa det!
TID: Tisdagen 26 april 17.00-19.00.
PLATS: Momentum på Fryshuset, Mårtensdalsgatan 4 i Hammarby sjöstad. Närmsta hållplats med SL: Mårtensdal.
KONTAKT: Frågor, funderingar eller förslag? Hör av dig till Leo Rudberg på leo.rudberg@jordensvanner.se.
OBS: Denna workshop är en del av Jordens Vänners nya solidaritetshäng för unga aktivister, som äger rum på Momentum varje tisdag udda veckor under våren och endast är öppna för unga i åldern 14-25 år.

Details

Date:
26 april, 2022
Time:
17:00 - 19:00
Event Categories:
, ,
Scroll to Top