Lokala kampanjer just nu!

Ditt engagemang behövs! I Jordens Vänner sker aktivism i många olika former. Här finns bland annat informatörsverksamheten som riktar sig till unga som vill nå ut och engagera andra unga genom workshops på skolor. Vi har också en mobiliseringsgrupp där du kan vara med i arbetet med att inkludera fler i föreningen. I våra lokalgrupper pågår en rad olika aktiviteter:

Helsingborg

Fredag 24/1 kl. 16.00-16.30 på Stortorget vid Stenbocksstatyn utanför Rådhuset: Manifestation för att ta klimatfrågan på allvar och för att stödja klimatstrejken. Jordens Vänner har högtalare, plakat och banderoller. Varje fredag finns alltid några från omställningsrörelsen där, på samma tid och plats.

Uppsala

Klimatstrejken är en central del i klimatengagemanget: med demonstrationer varje fredag, planeringsmöten och framställande av en ny informationsfolder. Dessutom genomförs en studiecirkel på Staffan Laestadius bok ”Klimatet och omställningen”.

Göteborg

Stoppa Preemraff – Just nu pågår en stor kampanj i samband med att regeringen ska fatta beslut i frågan kring Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Bland annat kommer en stor demonstration att arrangeras den 10 mars i Göteborg. Följ gruppen på sociala medier (@stoppapreemraff), på deras hemsida och via fliken här intill.

Working group on Corporate Accountability: Engelskspråkig grupp som arbetar med att sammanföra företagsmakt med arbete för klimatet och mänskliga rättigheter. Under 2019 genomförde de bland annat flera gatuaktioner, anordnade quiz och föreläsningar, deltog i paneldiskussioner samt arrangerade flera evenemang under Global Week of Action against ISDS and corporate impunity.  För mer information: foretagsmakt@jordensvanner.se

Solcellskaparna: Ungdomsgrupp som skapades våren 2018 av unga medlemmar ur Jordens Vänner och Push Sverige. Deras arbete går ut på att driva en lokal kampanj för att få Göteborgs stad att installera solceller på alla sina byggnader. De har en pågående namninsamling där de globalt vill se 100 procent förnybar energi för alla, och lokalt kräver att solpaneler ska installeras på Göteborgs stad alla fastigheter. Genom demonstrationer, debattartiklar, insändare och föreläsningar har gruppen fått mycket medial uppmärksamhet.

För mer information om samtliga grupper och aktiviteter, mejla info@jordensvanner.se 

Dela gärna vår kamp!
Scroll to Top