Två veckor på Altropicos kontor i Quito

Inlägg från praktikantbloggen
Hola!
Efter våra äventyr i skogen hade vi två lugnare veckor på kontoret i Quito.
Inom Altropico arbetar man mycket med att se till att ursprungsfolk och mestiser i verksamhetsområdet får formell äganderätt till sin mark. För att få tillgång till en del statliga utvecklingsbidrag behöver man också ha markerat gränserna med en GPS. GPS-inmätning används också för att markera skyddade och skyddsvärda områden. Detta arbete är viktigt men något problematiskt då det saknas utbildning i GPS:ens programvara, som dessutom är på engelska.
Frida gjorde en presentation för Altropicos fältpersonal om olika grundläggande funktioner och verktyg i GPS:en och hur man arbetar med dem. Det blev en lyckad presentation med en liten GPS-övning runt kvarteren. Det planeras också en endagskurs i arbete med bearbetning av GPS-data i framtiden.
På en annan del av kontoret satt Tone och jobbade med material för utbildning inom klimatförändringar, då informationsspridning om miljö och klimat är en annan viktig del av Altropicos uppdrag. Utbildningsmaterialet ska användas i arbetet riktat mot barn och unga.
I norra Ecuador finns ett flertal ekologiklubbar för ungdomar som Altropico stöttar. Dessa föreningar sysslar med olika miljöämnen såsom återvinning, biodiversitet och naturkunskap med mera. I april planeras en “konferens” för de här grupperna där de kan utbyta erfarenheter och inspireras av föreläsningar. En av dessa förhoppningsvis väldigt inspirerande föreläsningar kommer att hållas av oss! Exakt ämne kommer som en senare överraskning.
Saludos!
Tone och Frida
Läs mer om Jordens Vänners samarbete med Altropico
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top