Anmäl vilseledande reklam – gör en Greenwashanmälan!

Kan vi lita på reklamen? Är företagen verkligen så miljövänliga, schyssta och klimatsmarta som de påstår? Det är inte helt lätt att genomskåda som konsument. Konsumenter och organisationer kan anmäla reklam som man misstänker är vilseledande till den statliga myndigheten Konsumentverket.
Att göra en anmälan är enkelt och gratis.

2 reaktioner på ”Anmäl vilseledande reklam – gör en Greenwashanmälan!”

 1. Pingback: Vi Mänskor | Vilseledande reklam? Gör en Greenwashanmälan!

 2. Hej,
  Nedan finns mitt andra inlägg för att stoppa vilseledande reklam och ojust marknadsföring från E.ON.
  Efter första anmälan fick jag veta att eftersom det är bara jag som anmäler behöver man inte gå vidare.
  Lyckas E.ON med att bygga anläggningen strider detta mot hållbarhetsprincipen på alla tre dimensioner – ekologisk, ekonomisk och social.
  Om JORDENS VÄNNER intresserar sig för fakta gällande skillnaden mellan termisk förgasning för produktion av SYNGAS + tjära och biogasproduktion + biogödsel står jag till förfogande. Hoppas på hjälp innan det blir för sent.
  Svar från Konsumentverket:
  Tack för ditt inlägg!
  http://www.konsumentverket.se/sv/omkonsumentverket/KO/Sa-gor-du-en-anmalan/Gor-en-anmalan/
  Ärende: Vilseledande reklam och ojust marknadsföring
  Meddelande: Upprepar min tidigare anmälan 2011-10-07
  E.ON vilseleder för att kunna använda resurser avsedda för hållbar BIOGAS + biogödsel för framställning av ohållbar SYNGAS + tjära. EO.N totalt vilseleder både politiker och medborgare med planering av en jättestor anläggning med placering i Malmö, Landskrona eller Helsingborg. För nästan 4 miljarder kronor ska framställas SYNGAS (bio-syngas) men E.ON kallar den biogas! På E.ONs hemsida finns följande uppgifter: Bio2G: Biogas från skogen http://www.eon.se/templates/Eon2TextPage.aspx?id=70779&epslanguage=SV E.ON undersöker möjligheterna att bygga en anläggning för produktion av andra generationens biogasproduktion – genom förgasning av biobränslen. Med förgasning menas att råvaran, i form av biobränsle från skogen, omvandlas till gas under hög temperatur.
  Namn: Ruzena Svedelius AgrD
  E-post: rsvedelius@hotmail.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top