Blixtinsamling till kamp mot ny gruvlag i Brasilien


Igår öppnades ett Amazonasreservat upp för gruvexploatering – nu behöver vi din hjälp att stoppa ytterligare exploateringar. Med ett år kvar till val ökar den brasilianska regeringen pressen på Amazonas. På grund av högt tryck från gruvnäringen och jordbruksindustrin håller regeringen på att aktivt luckra upp de lagar som skyddar naturreservat och ursprungsfolkens territorium. Kanindé är en av de organisationer som arbetar aktivt med att skydda värdefulla områden i Amazonas och stärka ursprungsfolken i att kräva att deras rättigheter och landområden respekteras. Genom att skänka en gåva till Jordens Vänner kan du bidra till Kanindés kamp för ursprungsfolken och regnskogen mot ytterligare kränkningar. 
Det bästa sättet att stötta oss är att bli medlem i Jordens Vänner. Du kan även hjälpa oss finansiera vår verksamhet genom att bli månadsgivare eller skänka en gåva till exempelvis vårt arbete med att skydda regnskog.
Det är alltid möjligt att skicka en slant, när du vill, till vårt 90-konto, pg 90 04 74-8 eller Swisha till hela Jordens Vänners verksamhet på 1239004748 och till skydd av regnskog på 1232789949.
Läs mer om den nya lagen hos Sveriges Radio.

Scroll to Top