Boka en workshop!

Hur hänger klimatfrågan ihop med påhittade ideér om vad som är manligt? Och framförallt; hur kan vi se till att män i större utsträckning kan bli en del av den förändring som krävs för att tackla klimatutmaningen?

2018 gav Martin Hultman, docent i vetenskaps- teknik- och miljöstudier vid Chalmers, ut den första boken om maskulinitet och hållbarhet. Studien visar bland annat att allt fler män vill ändra sitt beteende till förmån för klimatet. Samtidigt pekar forskningen på att påhittade regler om vad som anses maskulint kan vara ett hinder för klimatarbetet. På vilket sätt är dessa ideér om manlighet skadligt för klimatet? Och viktigast av allt: vad kan vi göra för att se till att destruktiva maskulinitetsnormer inte står i vägen för vårt engagemang för klimatet?

Välkommen att utforska dessa frågor i en interaktiv workshop tillsammans med Jordens Vänner och organisationen MÄN. Workshopen är anpassad till arbetsplatser och vi använder oss av våra prisbelönta metoder där vi respektfullt utgår från att kunskapen finns i rummet – där deltagarna får vara med och diskutera, reflektera och bli inspirerade till att fortsätta att arbeta med dessa frågor i deras dagliga arbete. 

Skicka ett mail till workshop@jordensvanner.se för att boka en workshop till just din förening, organisation eller skola!

Tillsammans med serietecknaren Karolina Bång har vi tagit fram ett helt seriealbum för att belysa just kopplingen mellan idéer om vad som anses manligt och vår hantering av klimatkrisen. Du kan läsa det i sin helhet här.

Scroll to Top