Är du en Changemaker?

Vi vill ha klimaträttvisa på riktigt. Är du mellan 15 och 25 år och vill vara med?

Gör en film, illustrera en poster, ordna en demonstration, starta en studiecirkel eller dra igång en klimatgrupp på din skola! Som changemaker hos Jordens Vänner blir du del av en grupp och får hjälp att driva projekt för klimaträttvisa tillsammans med andra.

Engagera dig på dina villkor

Som changemaker kan du engagera dig i någon av våra pågående kampanjer eller starta en helt egen. Just nu jobbar vi bland annat med:

 • Att få svenska kommuner att fasa ut fossila bränslen genom kampanjen Fossilfri Zon.
 • Att tillsammans med urfolksgrupper i Brasilien stoppa skövlingen av Amazonas regnskog och förtrycket av miljöaktivisterna som skyddar den. I Sverige arbetar vi tillsammans med övriga miljörörelsen och samebyar för att skydda svensk skog.
 • Att få företag att sluta sin falska marknadsföring och börja ställa om på riktigt, bland annat genom Svenska Greenwashpriset.

Vi tror att alla kan bidra utifrån sina intressen och förkunskaper och arbetar på en mängd olika sätt. Hittills har vi bland annat gjort kampanjvideos och illustrationer, översatt internationella kampanjer, gått utbildningar i aktivism och utformat ett nummer av Jordens Vänners medlemstidning Miljötidningen.

Vi samarbetar med ungdomsgrupper från hela världen genom nätverket Friends of the Earth International. Genom läger, utbyten och workshops har vi möjlighet att lära av varandra och driva internationella kampanjer tillsammans. De utbildningar och workshops du får ta del av som changemaker har stort fokus på antirasistiska och feministiska perspektiv.

C1

Hos oss får du:

 • En grupp och ett sammanhang
 • Kampanjmaterial
 • Utbildning
 • Hjälp med lokal
 • Administrativt stöd
 • Ekonomiskt stöd vid kampanjer, demonstrationer m.m.
 • Utbyten med ungdomsrörelsen världen över

“Väldigt bra och lärorik utbildning! Genom att ha varit med båda två dagarna har jag fått bra verktyg för hur jag kan informera samt inspirera unga att bli changemakers.”

23-årig aktivist efter en changemakerutbildning.

“Lärorikt samtal. Viktigt att höra perspektiv från människor på andra sidan jorden med andra socioekonomiska förutsättningar och perspektiv!”

21-årig aktivist i samtal med urfolksaktivisterna Txai Suruí och Bitaté Uru-Eu-Wau-Wau från Brasilien.

📸 av Andreas Link, Young Friends of the Earth. #YFoEEcamp
📸 av Andreas Link, Young Friends of the Earth. #YFoEEcamp

Fyll i uppgifterna nedan för att skicka din intresseanmälan och skriv gärna om du har något särskilt intresseområde.

När vi fått in din intresseanmälan ringer vi upp och hjälper dig att hitta en grupp som passar just dig.  Logga Jordens Vänner
  Med_stod_fran_Allmanna_Arvsfonden_farg_positiv-1
  Scroll to Top