Distanskurs i journalistik, klimaträttvisa och mobilisering

Hur engagerar vi människor för global solidaritet, hållbar omställning och klimaträttvisa? I den här kursen vill vi stödja dig som är eller vill bli aktiv i frågorna. Vi fokuserar på att få ut folkrörelsernas kritik och förslag på hållbara lösningar. Vi kommer jobba med skrivande och berättande med hjälp av bild och video. Kursen är upplagd så att du ska kunna kombinera den med andra studier eller arbete. Kursen berättigar studiemedel från CSN. OBS 30 personer är redan anmälda – vill du vara säker på att få en plats måste du anmäla dig nu!
Kursen som löper mellan februari-maj har begränsat antal platser. Vill du anmäla dig eller om du har några frågor kontakta Jonathan Korsár via e-post: jonathan.korsar@folkbildning.net eller via telefon: 070 757 98 58 eller Lars Igeland, lars.igeland@folkbildning.net, 0738 203034.

Kursen ger dig…
– en grundläggande introduktion till arbetet med att folkbilda och opinionsbilda med hjälp av blogg, hemsida, dagspress och video på nätet t.ex. youtube.
– möjlighet att få stöd för ditt engagemang i frågor om global solidaritet, klimaträttvisa och hållbar omställning
– en fördjupning inom en eller ett par särskilda frågor, t.ex. matsuveränitet, energiomställning eller klimatsmart upprustning av våra städer.
Kursen är upplagd så att du ska kunna kombinera den med arbete eller andra studier. Studierna berättigar till studiemedel från CSN och löper på deltid och merparten av arbetet sker på distans i grupp eller individuellt.
I kursen ingår två-fyra helgträffar, beroende på studiefart. Kurs inleds med introduktionshelg 12-13 februari. Sedan kommer det vara ungefär en helg i månaden för den som läser på halvtid, mindre för den som läser på kvartsfart.
Mycket av kursarbetet sker i form av projektarbeten kopplade till sådant arbete som redan pågår i medverkande organisationer.
Anmäl dig idag! Kursen har begränsat antal platser. Vill du anmäla dig eller har du några frågor så kontakta Lars Igeland på tel 073 8203034 eller maila lars.igeland@folkbildning.net
All info och anmälningsblanketter finns på:

För mer information läs kursfoldern här Kursfolder>>

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top