En svart helg för klimatet

Ellie Cijvat, ordförande i Jordens Vänner Sverige, har gjort följande uttalande efter det misslyckade klimatförhandlingarna under COP20 i Lima, som avslutades den gångna helgen.

– Ännu ett globalt klimatmöte, det 20 i ordningen har genomförts utan resultat och i Sverige vill Stefan Löfven köra över Miljöpartiet och bygga Förbifart Stockholm. Det är en svart helg för klimatet.

– Vreden växer bland alla som tar framtidshoten på allvar. På tisdag kväll blir det demonstration i Stockholm mot Förbifarten. Jordens Vänner kommer även att mobilisera stort inför nästa års klimattoppmöte i Paris.

Detta samtidigt som Jordens Vänner Europa, FoEE i uttalande skrev att förhandlingarna inte gjorde något för att stoppa en klimatkatastrof. Det är dags nu för medborgarna att leda vägen. Susann Scherbarth, climate justice and energy campaigner FoEE gjorde följande uttalande.

– Europeiska unionen påstod att de kom till förhandlingarna med mycket ambitiösa åtgärder, men sanningen är att Europa och andra industriländer är roten till klimatorättvisa . Människor runt om i världen, särskilt de fattigaste,  lider redan av det förändrade klimatet, trots det vägrar de rika ländernas regeringar att sluta använda smutsig energi och anamma en ren förnybar framtid.

Kontakt Ellie Cijvat 073 7782242, Lars Igeland 073 8203034
Lima climate talks do nothing to prevent climate disaster, FoEE

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top