Engagera dig för ett fossilt nedrustningsavtal

Det är tillsammans vi åstadkommer förändring! Till synes enkla saker, som att skriva en insändare eller ordna en mindre lokal aktion kan sprida ringar på vattnet. Nedan har vi samlat 6 saker du kan göra för att sprida avtalet vidare. Följ länkarna för steg-för-steg-instruktioner och konkreta tips.

6 saker du kan göra:

 • Sprid namninsamlingen vidare
  Vi vill att alla ska få chansen att vara en del av det här hoppfulla initiativet. Inspirera andra att skriva på namninsamlingen och engagera sig genom att sprida vidare länken tillsammans med hashtaggen #fossilnedrustningsavtalet. 
 • Kampanja tillsammans med andra
  Det är tillsammans vi åstadkommer verkligen förändring! Att engagera sig tillsammans med andra gör dessutom engagemanget både roligare och lättare. I Stockholm och Göteborg har vi redan aktivister som driver frågan och de vill gärna bli fler! Bor du i en annan kommun? Dra ihop ett gäng vänner och starta en egen grupp. Hör av er till aktivism@jordensvanner.se så hjälper vi er att få kontakt och komma igång.
 • Skriv en insändare
  En insändare är ett kraftfullt verktyg för att sprida idéer. Genom en insändare har du möjlighet att själv sätta ord på vad du vill ska förändras i samhället. Vår guide ger dig snabba tips för hur du maximerar dina chanser att nå ut!
 • Skriv ett medborgarförslag till kommunfullmäktige
  Alla kan skriva medborgarförslag till kommunen de är folkbokförda i. I de flesta fall skickar du ett kortfattat mail eller brev med ditt förslag, ditt namn och dina kontaktuppgifter. Kolla på din kommuns hemsida vad som gäller och till vilken adress du ska skicka förslaget.
 • Kontakta en politiker
  Vill du sätta ytterligare press på dina lokala politiker kan du passa på att skriva riktade brev! På din kommuns hemsida hittar du mejladresser till de politiker som sitter i kommunfullmäktige.

Behöver du hjälp med argument och idéer? Ta hjälp av vår argumentationslista.

Har du frågor eller vill bolla idéer? Maila aktivism@jordensvanner.se så hjälper vi dig! 

Scroll to Top