Fantastiskt engagemang för klimaträttvisa – rapport från 12 november

Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna och Klimataktion ordnade ‘Vägval klimaträttvisa‘ den 12 november, med konferens, manifestation och avslutande klimatfest. Här är en liten film av manifestationen i Tensta. Klicka på ‘läs mer’ för fler bilder och rapporter – eller kolla på Jordens Vänners flickr sida!
 


Här är några bilder:

Niclas Hällström, What Next Forum, förklarade varför handel med utsläppsrätter inte är en lösning på klimatproblemen. Bild: Jens Råberg.
 
Nicola Bullard, Focus on the Global South, höll ett föredrag om förhandlingsläget, vad länderna i Syd anser behöver göras, och hur klimatförhandlingarna förhåller sig till det kommande toppmötet i Rio, det s k Rio+20 mötet. Hon var starkt kritisk mot att göra klimatet och naturen till handelsvara. Bild: Jens Råberg.
Demonstrationståget slingrade sig genom Tensta. Bild: Hannah Persson.
Ekokören var med och stöttade deomstrationen mot "förbifart" Stockholm. Bild: Jens Råberg.
Aida Parkkinen håller ett tal medan Guleed Mohammed tittar på. Båda är aktiva i Tensta, där "förbifartens" tunnel ska komma upp över jord och dessutom släppa ut bilarnas avgaser. "Detta är miljörasism", konstaterade Guleed. Bild: Jens Råberg.
Jonas Sjöstedt (v), Per Bolund (mp) och Elisabeth Strand (Klimataktion) i en debatt om Sveriges klimatpolitik. Även Ellie Cijvat (Jordens Vänner) var med, och Ida Nilsson, ordförande, var moderator. Bild: Jens Råberg.
Fler bilder finns på flickr:
> Jordens Vänners flickr konto, 12 nov. 2011, Vägval Klimaträttvisa.
Det ska snart visa sig vad klimattoppmötet i Durban kommer att ge – en ny avtalsperiod för Kyotoprotokollet som ger oss de utsläppsminskningar som behövs, eller vidare på spåret icke-bindande löften och handel med utsläppsrätter?
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top