Fest för Amazonas nu på fredag den 18:e maj

Nu är det dags för Jordens Vänners första stödfest för ursprungsfolken i Amazonas. Redan nu på fredag syns vi på Kontiki, Storängsgatan 2, hållplats Botaniska trädgården  för att uppmärksamma Jordens Vänners arbete i Amazonas och för att fira kampen för miljö och solidaritet.  För att få en ordentlig fest har vi bland annat bjudit in Simone Moreno, aktuell med sin nya platta “Planetas”, som kommer att uppträda tillsammans med delar av sitt band.
Dessutom kommer Räfven och bjuder på några låtar influerade av östeuropeisk folkmusik och klezmertradition. Därutöver kan vi bjuda på medverkan av dansare från A Bunda, dj Pär Wetteroth, och andra uppträdanden. Överskottet från festen går till Jordens Vänners regnskogsverksamhet.
Vi kör igång klockan 20:00 och fortsätter fram till stängning! Inträde minst 90 kr men skänk gärna mer – det går till en god sak!
Ditt stöd bidrar bland annat till att…
… regnskog skyddas från exploatering, och därmed bevaras unikt djur- och växtliv för nuvarande och kommande generationer. Det innebär även ett klimatskydd.
… folken i uru-eu-wau-waureservaten får bättre hälsa och bättre levnadsvillkor. Ekonomiska och ekologiskt hållbara försörjningsaktiviteter är en viktig del i en långsiktig insats.
… respekt för miljö och ursprungsfolk inkluderas i högre grad i regelverk och politikers agendor, genom ett intensivt påverkansarbete. Nyligen pausades utbyggningen av vattenkraftverken längs Rio Madeira, som skulle vara katastrofalt för miljön och människorna i regionen.
Vi ses på Kontiki på fredag!
Hitta till Kontiki: http://www.kontiki.nu/om.php
Läs om Simone Moreno http://simonemoreno.com/
Läs om Räfven http://www.rafven.com/
Stöd Jordens Vänners regnskogsarbete nu direkt http://insamling.jordensvanner.se/adoptera-regnskog/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top