Almedalen: Fortum Värme bemöter nomineringen till Greenwash-priset

IMG_0232Av de fyra nominerade till Greenwashpriset 2013, var det bara Fortum Värme som tog kontakt med Jordens Vänner när nomineringarna blev offentliga och de var också de enda, av de nominerade, som tog sig till Greenwash-seminariet och prisutdelningen i Almedalen. 
 

– Olivkärnorna i Värtan har fått symbolisera våra satsningar för att bli resurs- och klimatneutrala eftersom det är ett oväntat förnybart bränsle som väcker både nyfikenhet och uppmärksamhet och ger oss en möjlighet att berätta om våra investeringar, säger Ulf Wikström, hållbarhetschef Fortum Värme.
Målet för Fortum Värme är att vara resurs- och klimatneutrala senast 2030 fortsätter Ulf Wikström. För att nå dit pågår omfattande investeringar som t.ex byggandet av Sveriges största biokraftvärmeverk i Värtan, samt moderniseringar och utvecklande av befintliga delar av produktionen, t ex öka användningen av biobränslet olivkärnekross i det befintliga Värtaverket. När ny lagrings- och lossningsutrustning (Värtaverket) tas i drift i början av 2014 kommer inblandningen av biobränsle i form av olivkärnor i befintliga Värtaverket att öka till 20 % från dagens 4 %. 
– Vi fortsätter arbetet och våra satsningar på förnybar och återvunnen energi. Vi är nöjda först när vi har en helt resurs- och klimatneutral produktion av fjärrvärme och el. Målet att bygga ett hållbart energisystem i Stockholms stad, säger Ulf Wikström, hållbarhetschef på Fortum Värme, som tillsammans med två kollegor deltog under hela Jordens Vänners Greenwash-seminarium.
 
 
 
 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top