Gruvbrytningen i Amazonas tillfälligt stoppad

En delseger har vunnits men det är för tidigt att andas ut. Foto Manuela Lindvall.

En domstol har stoppat den presidentorder president Michel Temer undertecknade förra veckan som möjliggör gruvdrift i Amazonas.
Flera miljöorganisationers snabba och resoluta agerande var en bidragande orsak till att domstolen agerade. Vi behöver fortsatt ditt stöd för att i vår tur kunna stötta Kanindé vår samarbetspartner i Brasilien. På några dagar fick vi in flera tusen kronor vilket vi är tacksamma för och vi kommer att behöva ditt stöd under en lång tid.

Regeringen har överklagat domstolsbeslutet och är målmedveten i sin ambition att skövla regnskog för att kunna öppna gruvor. Om regeringen får sin vilja igenom är risken stor att skövlingen även drabbar de områden Kanindé försöker skydda.
Det bästa sättet att stötta oss är att bli medlem i Jordens Vänner. Du kan även hjälpa oss finansiera vår verksamhet genom att bli månadsgivare eller skänka en gåva till exempelvis vårt arbete med att skydda regnskog.

Det är alltid möjligt att skicka en slant, när du vill, till vårt 90-konto, pg 90 04 74-8 eller Swisha till hela Jordens Vänners verksamhet på 1239004748 och till skydd av regnskog på 1232789949. Du kan också ge en gåva med betalkort.

Scroll to Top