Här mottar Maud Olofsson Svenska Greenwashpriset

Maud Olofsson infann sig inte vid prisutdelningsceremonin för Svenska Greenwashpriset igår på Almedalsveckan, när Jordens Vänner presenterade vinnaren. Idag (7 juli) lyckades Jordens Vänner nå näringsministern på väg till ett seminarium på Wisby Hotell och passade på att överlämna Svenska Greenwashpriset.

Maud Olofsson vann Greenwashpriset för beslutet att utvidga det svenska fossilgasnätet, drygt två månader efter Olofssons uttalande om att “vi inte ska ha någon storskalig utbyggnad av gas eftersom vi inte kommer att behöva det och inte tycker att den är miljömässigt rätt.”

Maud Olofssons kommentar var att priset var djupt orättvist och att stora insatser har gjorts som t ex miljöbilspremien. Dessutom sa näringsministern att det inte alls är säkert att fossilgasledningen byggs.

– Tycker man inte att ledningen ska byggas ska man givetvis inte ge tillstånd, säger Ida Nilsson, ordförande för Jordens Vänner som överlämnade priset till Maud Olofsson.

– Att gå till val på att avveckla fossila bränslen och sedan göra tvärtom är dubbla budskap, vilseledande av väljare och ett solklart fall av greenwash, säger Ida Nilsson.

Maud Olofsson röstades fram som vinnare av fem kandidater genom en omröstning på nätet.

Kontakt:
Ida Nilsson, ordförande, 0736 425 337

>> Länk till filmklippet av överlämningen på youtube: http://www.youtube.com/embed/VCnpYNLpw_4

Pressbilder:

I bilderna syns bl a Maud Olofsson som just har mottagit priset på Wisby Hotell i Almedalen, samt Ida Nilsson, ordförande i Jordens Vänner. Bilder: Jordens Vänner

6 reaktioner på ”Här mottar Maud Olofsson Svenska Greenwashpriset”

  1. Pingback: Pressmeddelande 110706: Maud Olofsson vann Greenwashpriset « Jordens Vänner

  2. Pingback: Maud Olofsson vann Svenska Greenwashpriset « Jordens Vänner

  3. Pingback: U&W [you and we] Blogg » Segrare i Greenwash-tävlingen

  4. Carlinge Wisberg

    Bland alla politiker som genom åren gjort sig kända för att säga en sak och göra det rakt motsatta är utan tvekan Maud Olofsson nummer ett därför är valet av henne synnerligen väl gjort.
    Maud olofsson kommer med största säkerhet att gå till historien som den som tog död på det Centerparti vi genom åren känt och gjort om partiet till ett extremt högerparti som försöker använda miljöfrågan miljöfrågan som em limsticka för att hålla sig kvar bland dom goa pengarna i Riksdagen.

  5. Att hon försvarar sig genom att nämna “miljöbils”premien säger allt. Gud vad arg jag blir när jag inser att det här är en härskande uppfattning bland förmodligen majoriteten politiker.

  6. Pingback: Asså Centern asså! |

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top