Hitta en ungdomsgrupp

Våra ungdomsgrupper

Vi vet att unga sitter på kunskaper och engagemang som kan förändra situationen i Sverige och världen. Vi vet också att ensamt klimatengagemang snabbt kan leda till klimatångest. Syftet med våra ungdomsgrupper är att hjälpa dig som är mellan 14-25 att organisera dig tillsammans med andra och att omvandla klimatångest till praktisk handling och gemenskap. 

Genom att gå med i någon av våra ungdomsgrupper får du tillsammans med två changemakers och andra unga mellan 14-25 år genomföra valfritt projekt för klimaträttvisa. Vi formulerar tillsammans mål som vi jobbar mot, och träffas regelbundet (under pandemin via Zoom) för att fördjupa oss i klimaträttvisefrågor. 

Exempel på projekt som genomförs just nu är kampanjer på sociala medier och konstnärliga projekt inom dans, film, musik och teater. Vi samarbetar med flera andra ungdomsgrupper inom miljörörelsen. Klicka här: No More Emtpy Promises - Global klimatstrejk, 19 mars 2021! - YouTube för att se en kortfilm på youtube som en av våra ungdomsgrupper tillsammans med aktiva i FFF har skapat i samband med Global Strike 2021.  

 

Efter att ha genomfört ett projekt har du möjlighet att själv utbilda dig till changemaker och på så sätt stötta andra unga i sitt klimatengagemang. 

För att vara med i våra ungdomsgrupper krävs inga förkunskaper. Du kommer precis som du är och vi lär oss tillsammans och av varandra. 

Vill du gå med i en ungdomsgrupp? Skriv till mentorer@jordensvanner.se så hjälper våra changemakers dig!

Scroll to Top