Homeparty om handelsavtalet TTIP

Jordens Vänner och nätverket Stoppa TTIP Sverige, anordnar homepartyn och föredrag om CETA och TTIP, med ca en timme föreläsning och efterföljande diskussion och frågor. Vi har föreläsare i Stockholm, Uppsala, Växjö och Lund. Vi kommer gärna och föreläser på andra orter om ni har möjlighet att bjuda in ett större antal deltagare, gärna minst 20. Kontakta oss för en prisuppgift. Ta gärna kontakt med Studiefrämjandet eller annat studieförbund, som kan hjälpa till med lokal och eventuella reskostnader och andra omkostnader.
TTIP-banner

Handelsavtalet TTIP, Transatlantic Trade and Investment Partnership är både ett demokrati- och miljöhot. Avtalet kan leda till att EU tvingas öppna upp för genmodifierade grödor och hormoner i livsmedel. Det kan även påverka klimatarbetet inom EU genom ökad fracking och import av olja och naturgas från USA.

Det saknas samtidigt en öppenhet kring vad avtalet egentligen kommer att innebära. Tydligt är dock att förhandlingarna sätter företagens intressen framför civilbefolkningens. Som det ser ut idag kommer avtalet bland annat göra det möjligt för företag att stämma stater om deras framtida vinster hotas av miljölagstiftning eller andra reformer.

Kontakt och bokning
Sebastian Dawson, (sebastian.dawson(@)jordensvanner.se)
eller ttip(a)jordensvanner.se
Läs mer
Handelsavtalet TTIP

Europeiska namninsamlingen mot handelsavtalen TTIP och CETA

Jordens Vänners folder, 10 saker du bör veta om TTIP (pdf)
Nyhetsflöde om handelsavtalet TTIP

Dela gärna vår kamp!
Scroll to Top