Ikväll: Rätten till och makten över maten 7 mars

Är du intresserad av att lära dig mer om samt diskutera kopplingen mellan mat, klimat och social rättvisa? Vill du påverka och hitta lösningar för att förändra vårt samhälles matkonsumtion?
 

Välkommen till Jordens Vänners kansli, Jungmansgatan 37, Göteborg, torsdagen den 7 mars kl 18 när Jordens Vänner tillsammans med FIAN Göteborg bjuder in till ett möte där vi diskuterar dessa frågor.
Föranmäl gärna till info@jordensvanner.se eftersom vi kommer ha en lätt förtäring att erbjuda för en billig peng.

Frågor och problem som rör matproduktion och konsumtion är många och varierade. Ett exempel är Sveriges matindustri, som står för 25 procent av landets alla växthusgasutsläpp. Ett annat är det faktum att mellan 30 till 50 procent av all mat som produceras i världen aldrig hamnar på tallriken, bland annat som följd av dåliga förvaringsmöjligheter men också pga. kosmetiska krav och strikta försäljningsdatum. Är du intresserad av att lära dig mer om och diskutera kopplingen mellan mat, klimat och social rättvisa? Vill du påverka och hitta lösningar för att förändra vårt samhälles matkonsumtion?
Tillsammans med Jordens Vänner bjuder FIAN Göteborg in till möte där vi diskuterar dessa frågor. Kom och lyssna och låt oss ta del av dina tankar!
På mötet kommer vi prata om hur vi tillsammans kan gå vidare för att starta upp en intressegrupp, vilka frågor vi vill fokusera på och vilket ”format” gruppen ska jobba utifrån. En tanke som spirar redan nu är att starta en studiecirkel och arbeta med det cirkelmaterial, det senaste i raden kallat ”Makten över Maten”, som Latinamerikagrupperna tagit fram. Även Jordens Vänner har gett ut en bok med detta namn som vi kommer titta på. På mötet kommer vi förutsättningslöst presentera materialet och sedan tillsammans bestämma hur vi vill arbeta.
VÄLKOMMEN! 7 mars 2013 kl 18:00  Jordens Vänners kansli, Jungmansgatan 37, Göteborg 
För anmälan senast 5 mars och mer information: göteborgsgruppen@fian.se, info@jordensvanner.se
Vi vill gärna ha din föranmälan eftersom vi kommer att ha en lätt förtäring att erbjuda på för en frivillig peng.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top