Inbjudan till möte för manifestation mot Preemraff Lysekil

Mark- och miljööverdomstolen håller förhandlingar om Preems utbyggnad i Lysekil tisdag 10 mars – fredag 13 mars. Efter förhandlingsmötet kommer Mark- och miljööverdomstolen skriva ett yttrande som underlag för regeringens beslut.

Preem driver nu en omfattande greenwash-kampanj i all sorts media. Länsstyrelsen och Naturvårdsverket säger ja till utbyggnaden med en del restriktioner. Det behövs kraftfulla manifestationer på flera olika sätt under mötestiden för att visa opinionen mot Preemraff och deras utbyggnadsplaner. Vi i Stoppa Preemgruppen i Göteborg vill bjuda in så många organisationer och privatpersoner som möjligt att jobba för det. Det behövs också starkt opinionsarbete under de två månaderna innan domstolsförhandlingen. Vi vill samlas kring de två parollerna ”Stoppa utbyggnaden av Preemraff Lysekil” och ”Starta avvecklingen av Preemraff Lysekil”. Allt ska vara fredligt och på ickevåldsbasis.

Välkomna på uppstartsmötet för kampanjen mot Preemraff. Lördagen den 18/1 kl 13 -16 i Viktoriasalen i samma hus som Hagabion.

Stoppa Preemgruppen

stoppapreemraff@jordensvanner.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top