Inspiration Världen den 6 september i Stockholm

Jordens Vänner deltar på Inspiration Världen, den 6 september mellan 10:00-16:30, ABF huset i Stockholm. Årets tema är folk i rörelse för jorden, vattnet, maten, klimat, global rättvisa och fred. För att lyfta fram den kamp, motstånd och förslag som uppstått ur bland annat den ekonomiska krisen, kriget och förtrycket i Mellanöstern, gruvutvinningen och skövlingen i Latinamerika.
Inspiration Världen arrangeras av ett 30-tal organisationer och folkhögskolor och det blir en dag fylld med samtal, debatter och folkbildning. Jordens Vänner deltar med bokbord och vi kommer även ha nedanstående programpunkter.

12.30 -13.30 Katasalen: Lämna kolet och oljan i marken, tillsammans med Klimataktion.
Prospektering och ny utvinning av olja, fracking, fossilgas i Arktis, Amazonas, Nordamerika stöttas av svenska pensionsfonder. Men motståndet växer – även här i Sverige.

Kl. 15.00 -16.00 Per Albin Salen: Amazonas framtid – val i Brasilien.
Samtal om i vilken takt exploateringen av regnskogen kommer att fortsätta i Amazonas. Samt om ursprungsfolken har någon chans och kan miljörörelsen få större möjligheter att påverka Amazonas?
Det är gratis inträde till forumet och ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen att möta aktivister från hela världen för att inspireras tillsammans! Passa på att samtala och nätverka med andra engagerade eller nyfikna. Med förhoppning att alla deltagare går ifrån dagen med ny inspiration och nya krafter för att kämpa vidare!
Hemsida Inspiration Världen
Program

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top