Inte alla superhjältar bär cape: Backstage med aktivister från Estland, Lettland och Sverige

Folkrörelser spelar en viktig roll när det gäller att uttrycka ämnen och problem som annars inte skulle få tillräckligt med plats eller uppmärksammas . Många arbetar i dessa folkrörelser på heltid och tar itu med saker som aldrig når allmänhetens öga.

Arbetet är inte lätt: varje dag måste dessa människor slåss mot väderkvarnar såsom myter, kommun, byråkrati, företag, etcetera. Ändå finns det en kraft hos dessa människor som håller dem motiverade.

“I början av 2018 var jag en glad doktorand i informatik, som behandlade ämnen som virtuell verklighet, neurovetenskap och ny teknik i allmänhet. En dag föreslog en vän boken Techno-fix: Varför tekniken inte kommer rädda oss eller miljön, för mig att läsa. Den boken skakade mig. Några miljöböcker senare var det tydligt för mig att ignorera problemet inte längre var ett alternativ för mig”, säger Madis Wasser, Estland, i artikeln Not all heroes wear capes: Backstage of activism. Intressant läsning om dagens verkliga superhjältar: miljöaktivisterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top