Tävling: Jordens Fiende No.1

Världen blir allt varmare, extremväder vanligare och växthusgasutsläppen fortsätter att öka. I takt med detta ökar också vilseledande, grön marknadsföring. Företag och myndigheter väljer att lägga allt mer tid och pengar på att SE UT SOM att de gör något bra för klimatet, istället för att faktiskt göra det. Detta vill Jordens Vänner sätta stopp för - med hjälp av dig!

I tävlingen Jordens Fiende no. 1 uppmärksammar vi tre samhällsaktörer som alla har vunnit Svenska Greenwashpriset för sin falska marknadsföring. Nu ska en av dessa utses till Jordens Fiende no. 1. Och det är du som avgör vem det blir.

Tävlingsregler

  • Vinnaren/vinnarna kommer att erbjudas en unik workshop i att använda sociala medier för att skapa förändring. Utöver vinnarna kommer personerna bakom de bästa bidragen att erbjudas timanställningar på Jordens Vänner som sociala medie-coacher.
  • Alla kan delta, men för att vara med i tävlingen och ha chans att vinna ska du vara mellan 13-25 år och bo i Sverige. Du kan delta som individ eller som grupp.
  • Välj en av kandidaterna Sveaskog, Preem eller AP-Fonderna och utgå ifrån kandidatens "CV" eller sök information på egen hand.
  • Gör ett kreativt tävlingsbidrag som förklarar varför just din kandidat är värst. Du väljer helt fritt på vilket sätt - spoken word, danskoreografi, mini-mockumentary, novell, oljemålning - alla bidrag är välkomna!
  • Lägg upp ditt bidrag på Instagram eller TikTok med hashtaggen #JordensFiendeNo1.
  • Det bidrag som har flest "likes" när tävlingen är över den 30 september vinner.

Har du frågor, vill du träffa våra ambassadörer eller vill du att vi ska delta på ditt event? Skriv till oss på hej@jordensvanner.se

Vill du följa med på vår sommarturné där vi bland annat peppar andra att delta i tävlingen? Läs mer här!

Välkommen på kreativ verkstad! 

Den 19/9 bjuder vi in till en kväll på Jordens Vänners kansli i Göteborg där vi tillsammans skapar bidrag till tävlingen. Drop in mellan 17 och 18.30 - då bjuder vi även på mat. Material har vi också i mängder, kom som du är!

Tid: 17-20, 19 september

Plats: Gyllenkrooksgatan 10B, Göteborg

Anmälan: Mejla hej@jordensvanner.se, ange namn och särskilda matpreferenser

Kandidaternas CV:n

Ladda ner som PDF (tryck på symbolen i högra hörnet efter att du öppnat filen)

Ladda ner som PDF (tryck på symbolen i högra hörnet efter att du öppnat filen)

Ladda ner som PDF (tryck på symbolen i högra hörnet efter att du öppnat filen)

Tävlingen #JordensFiendeNo.1 är en del av projektet "Alla Vinner på Klimaträttvisa" som Jordens Vänner genomför med stöd från MUCF. Projektet har till syfte att med kreativitet och låga trösklar engagera unga mellan 13-26 år i klimaträttviserörelsen.

Dina personuppgifter behandlas enligt Jordens Vänners personuppgiftspolicy och kommer aldrig att säljas till tredje part.

Scroll to Top