Jordens Vänner söker chefredaktör/kommunikatör

Jordens Vänner utlyser en ny heltidstjänst som chefredaktör till Miljötidningen och kommunikatör för Jordens Vänner.  
Vi söker någon som kan arbeta med att utveckla Miljötidningen och samordna Jordens Vänners kommunikationsinsatser i alla våra kanaler. Tjänsten är indelad i två delar: 40 % chefredaktör och 60 % kommunikatör.
Som chefredaktör för Miljötidningen har du ansvaret för att producera och layouta tidningen samt lämna den till tryck. Du koordinerar och redigerar ideella skribenter och handleder journalistpraktikanter. Du har stöd av ett redaktionsutskott som bollblank inför varje nummer men har ett journalistiskt oberoende gällande tidningens innehåll. Miljötidningen har funnits sedan slutet av 70-talet och har en upplaga på 3 000 exemplar. Tidningen ges ut med 4 nummer per år och skickas ut till Jordens Vänners medlemmar och övriga prenumeranter. Beställ gärna ett provexemplar av tidigare nummer av Miljötidningen genom att skicka ett mail till medlemsservice@jordensvanner.se
Som kommunikatör ansvarar du för organisationens övergripande kommunikationsarbete. Detta innefattar att utveckla vår interna såväl som vår externa kommunikation. Din huvuduppgift är att driva Jordens Vänners informationsspridningsarbete framåt. Du kommer att ha ett särskilt ansvar för vår webbsida, sociala medier, pressmeddelanden och debattartiklar. Du har en aktiv roll i Jordens Vänners arbete med att skapa framgångsrika evenemang. Du bistår också andra kollegor med formgivning utifrån vår grafiska profil. Som kommunikatör har du en central roll för Jordens Vänners arbete för ett mer hållbart och rättvist samhälle genom att delta i utformningen av hur organisationen skapar opinion och påverkar beslutsfattare.
Med begränsade resurser för marknadsföring och kommunikation är du någon som gillar att hitta kostnadseffektiva lösningar för att Jordens Vänner ska nå ut till fler. Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv på kommunikationen, är förutseende och kan fungera som samordnare för kampanjer som har en kommunikationsprägel.
Profil
Du har goda kunskaper och flerårig dokumenterad erfarenhet av kommunikation och redaktörskap. Du förstår kraften i en folkrörelse och att en ideell organisation måste jobba smart och kostnadsmedvetet.
Som person är du självgående, driven, nyfiken och har ett brinnande intresse för Jordens Vänners frågor. Du är dessutom inte rädd för att rycka in när det behövs och uppskattar ett varierat arbete.
 
Formella kvalifikationer
Du har:

 • högskole-/universitetsexamen med inriktning mot kommunikation, journalistik eller motsvarande
 • erfarenhet av att producera tidning samt material för informationsspridning, hemsida, sociala media
 • kunskaper och erfarenheter i bild, texthantering och layout samt god kunskap inom främst Adobe, InDesign, Photoshop och hela MS Office
 • kunskap och erfarenhet i webbpublicering och kunskap av wordpress
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • erfarenhet av arbete i medlemsbaserad ideell organisation som frivillig eller anställd

Meriterande kvalifikationer
Du har:

 • upparbetat kontaktnät inom pressen, såväl dagspress som alternativa media
 • fotokunskap
 • erfarenhet av att producera podcasts
 • erfarenhet av miljörelaterat arbete i annan organisation/myndighet
 • erfarenhet från Jordens Vänner

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största gräsrotsorganisation för miljö- och solidaritetsfrågor. Tillsammans är vi över två miljoner medlemmar och fler än 5000 lokala grupper i 75 länder.
Tjänsten är placerad på Jordens Vänners kansli i centrala Göteborg och då vi är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva måste du vara beredd på att emellanåt arbeta kvällar och helger.
Jordens Vänner har kollektivavtal med Unionen.
Tjänstgöringsgraden är 100 % och inleds med 6 månaders provanställning.
Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och bland våra anställda så vi välkomnar alla sökande oavsett kön och könsidentitet, ålder, sexuell läggning, funktionsvariationer eller såväl etnisk som religiös tillhörighet.
Skicka din ansökan senast 2018-03-31 till: jobb@jordensvanner.se
Frågor om tjänsten: Kanslichef Patrik Bennet, 0727-228042, patrik.bennet@jordensvanner.se
Facklig kontakt: Unionens ordförande sofie.persson@jordensvanner.se

Scroll to Top