Jordens Vänner söker en driven kommunikatör- och insamlingsansvarig

Uppgifter och roll
Som vår kommunikatör och insamlingsansvarig har du av kanslichef två delegerade huvudansvarsområden:
* Att ansvara för organisationens kommunikation
* Att ansvara för och praktiskt utföra hela organisationens insamlingsverksamhet
Som kommunikatör för Jordens Vänner ansvarar du för organisationens övergripande kommunikationsarbete. Vilket innefattar att utveckla vår interna såväl som vår externa kommunikation. Din huvuduppgift är att driva Jordens Vänners informationsspridningsarbete framåt. Det innebär att arbeta med allt ifrån revidering av extern webb, skriva och publicera interna och externa nyheter, pressmeddelanden och debattartiklar till att genomföra event och driva strategiskt kommunikationsarbete.
Som insamlingsansvarig driver du och utvecklar Jordens Vänners insamlingsarbete. Din huvuduppgift blir att bredda vår givarbas samt att samla in ekonomiska medel till vår gräsrotsbaserade verksamhet i Sverige, Latinamerika och Afrika. Du ansvarar för och samordnar givarkontakt och givarvård vilket inkluderar insamlingsbrev och webbkampanjer, events m.m. Du kommer också att analysera, utvärdera och redovisa insamlingsverksamheten samt ansvara för budgetering och budgetuppföljning.
Profil
Du har goda kunskaper och flerårig dokumenterad erfarenhet av kommunikation och insamlingsarbete. Du förstår kraften i en folkrörelse och att en ideell organisation måste jobba smart och kostnadsmedvetet.
Som person är du självgående, driven, nyfiken och har ett brinnande intresse för Jordens Vänners frågor. Du är tydlig och pedagogisk i din kommunikation till både medarbetare och externa kontakter.
Formella kvalifikationer
Du har:

  • högskole-/universitetsexamen med inriktning mot kommunikation, fundraising, marknadsföring, journalistik eller motsvarande
  • erfarenhet av att producera material för informationsspridning, hemsida, sociala media
  • god datorvana och goda färdigheter i Adobeprogram samt i Officepaketet
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • erfarenhet av arbete i medlemsbaserad ideell organisation som frivillig eller anställd

Meriterande kvalifikationer
Du har:

  • upparbetat kontaktnät inom pressen, såväl dagspress som alternativa media
  • erfarenhet av miljörelaterat arbete i annan organisation/myndighet
  • Erfarenhet från Jordens Vänner

Övrigt
Jordens vänners kansli ligger i centrala Göteborg och då vi är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva måste du vara beredd på att emellanåt arbeta kvällar och helger.
Jordens Vänner har kollektivavtal.
Tjänstgöringsgraden är 75-100 % och inleds med 6 månaders provanställning
Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och bland våra anställda så vi välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk och religiös tillhörighet.
Om oss
Jordens Vänner är en partipolitiskt och religiöst obunden icke vinstdrivande organisation som arbetar för miljö och solidaritet.
Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med drygt 2 miljon medlemmar och fler än 5000 grupper i 75 länder.
I Sverige arbetar Jordens Vänner för demokrati, miljö, solidaritet och folkbildning. Med våra partners i Latinamerika och med vår kommande partner i Mocambique arbetar vi för att stärka ursprungsfolkens rättigheter och skydda renskogen i Latinamerika.
Skicka din ansökan till jobb@jordensvanner.se
Senaste ansökningsdag är 15 mars men då vi hanterar ansökningarna löpande kan tjänsten bli tillsatt tidigare. Vi kommer endast kontakta de personer som är aktuella för tjänsten.
Frågor om tjänsten: Patrik Bennet, 0727-228042, patrik.bennet@jordensvanner.se
Facklig kontaktperson: Unionen: Emma Odlöw, 031-121808 emma.odlow@jordenvanner.se
 

Scroll to Top