Höstens roligaste praktik – sök nu! Jordens Vänner söker praktikant med inriktning på insamling och evenemang

Jordens Vänners långsiktiga mål är ett hållbart samhälle byggt på global rättvisa. Vägen dit är fylld av delmål och hårt arbete. En del av det hårda arbetet handlar om att samla in pengar för att kunna driva projekt, sprida information och bedriva påverkansarbete, lokalt såväl som globalt.
 

 
Insamlingsarbetet bedrivs på flera olika sätt och nivåer, ofta i samverkan med kommunikation och projekt/kampanj-insatser. Därför söker Jordens Vänner nu dig som tycker om att arbeta utåtriktat och inte räds att hugga i och anta nya utmaningar.
På Jordens Vänner finns praktikplatsen där du får insikt i hur en av världens största miljö- och solidaritetsorganisationer (Friends of the Earth)  arbetar i Sverige. Som praktikant på Jordens Vänner hösten 2012 kommer du att vara delaktig i att utveckla och bredda vårt arbete kring insamling och evenemang.
Vi erbjuder dig en kvalificerad yrkespraktik där du får ta del av det dagliga arbetet på kansliet. Du kommer att involveras i planeringen av utställningar, mässdeltagande och andra typer av träffpunkter samt arbeta utåtriktat på plats med att bl.a. värva nya medlemmar.
Tillsammans med dig tar vi fram en handlingsplan som utgår ifrån dina erfarenheter och vad vi har att erbjuda. Du kommer att få intern handledning och en kreativ arbetsplats i centrala Göteborg.
Kvalifikationer:
– Du är driven och trivs med att ta egna initiativ
– Du är utåtriktad och har lätt att ta kontakt med olika typer av människor
– Du är van vid att arbeta mot uppsatta mål och nå resultat
– Du har datavana och uttrycker dig väl i tal och skrift
– Du läser någon form av marknadsförings, miljö, sälj, evenemangs, event eller annan liknande utbildning med fokus på kontaktskapande och extern kommunikation på folkhögskole-, högskole- eller KY-nivå.
Vi ser det som en fördel om du:
– Har kunskap om miljö- och solidaritetsfrågor
– Sedan tidigare har erfarenhet av medlemsvärvning, eventarbete, försäljning eller liknande
– Är flexibel och uppskattar högt tempo och förändringar
– Är stresstålig och gillar problemlösning
– Har kunskap/erfarenhet av ideella föreningar/organisationer
Praktikens omfattning kan variera men vi tänker oss 10-20 veckor under hösten på hel- eller halvtid med möjlighet till förlängning. Vi ser gärna att du påbörjar din praktik i slutet av september eller i början på oktober. Praktiken är inom Enheten för Kommunikation & Insamling, EKI, på Jordens Vänner. Jordens Vänner har inte möjlighet att ge ekonomisk ersättning under praktikperioden. Du får ett intyg efter avslutad praktikperiod.
Ansök senast 30 september 2012 till jobb@jordensvanner.se märk ansökan ”EKI”.
Vid frågor kontakta Eva Lindholm eller Patrik Bennet på 031 – 12 18 08.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top