Jordens Vänner söker vikarierande projektsamordnare

Är du intresserad av hållbar omställning och social rättvisa, globalt såväl som lokalt? Brinner du för att engagera andra? Då kan detta vara chansen för dig. Miljö- och solidaritetsorganisationen Jordens Vänner söker nu en vikarierande projektsamordnare till projekt- och påverkansenheten.

Som projektsamordnare kommer du att ansvara för en rad projekt vilket innefattar avtalsefterlevnad, aktivitetsgenomförande och rapportering samt ha ett övergripande ansvar för projektverksamhetens budgetuppföljning och aktivitetsuppföljning.

Arbetet innefattar ansvar för olika myndighets- och fondfinansierade projekt. Du kommer också att ha huvudansvaret för resursanskaffning för framtida projektfinansiering. Från start kommer du att arbeta aktivt med att driva pågående projekt samt utforma projektansökningar för nästa års arbete. Projektgenomförandet innebär också att stödja aktiva medlemmar och engagera till nytt engagemang, såväl som att ha regelbunden kontakt med bidragsgivare och kanslichef för avstämning av befintliga projekt och samråda inför kommande ansökningar.

Du kommer att arbeta självständigt såväl som i grupp och där stödja kollegors arbete med ansökningar, projektledning, genomförande samt redovisningar, samtidigt som du arbetar aktivt med att bedriva delar av organisationens engagemangs- och påverkansarbete såsom att planera och genomföra aktiviteter på Almedalsveckan, driva kampanjer och delta i olika nätverk. Dessa nätverk innefattar delar av Friends of the Earth Europe och Friends of the Earth International samt svenska nätverk såsom Schyssta pensioner.

Arbetet sätter stora krav på att du är strukturerad och samtidigt lyhörd. Du kommer att ha en varierad arbetssituation där ingen dag är den andra lik. Då arbetet är mycket varierande är det en fördel att vara utåtriktad, driven, lätt för att skapa goda relationer och god förmåga att hantera stress. Vi tror också att du är en person som har vana av att arbeta målstyrt. Du har förmåga att ha flera processer igång samtidigt och trivs med att självständigt driva processer framåt utifrån uppsatta målsättningar. Du trivs i ett uppdrag där du får involvera, inspirera och nyttja kraften hos medlemmar och samarbetspartners.

Formella kvalifikationer
Du har:

  • högskole-/eller universitetsexamen med inriktning mot miljö, projektledning, samhällskunskap eller motsvarande,
  • flerårig erfarenhet av projektansökningar, projektledning och redovisning för en idéburen organisation,
  • erfarenhet av att samordna aktiviteter parallellt och håller en hög administrativ nivå,
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande kvalifikationer
Du har:

  • engagemang och kunskap inom miljö- och samhällsfrågor,
  • upparbetat kontaktnät inom biståndsvärlden,
  • erfarenhet av miljörelaterat arbete i annan organisation/myndighet,
  • intresse och erfarenhet av föreningsliv,
  • förmågan att engagera och entusiasmera människor.

Då Jordens Vänner är en medlemsdriven organisation med många ideellt aktiva måste du vara beredd på att emellanåt arbeta kvällar och helger.

Vi eftersträvar mångfald i våra arbetsgrupper och välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation, eller etnisk och religiös tillhörighet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Jordens Vänner har kollektivavtal med Unionen.

Vikariatet är ett föräldravikariat och löper från december 2018 till 30 september 2019 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänstgöringsgraden är 100 %, vi tillämpar 40 timmars arbetsvecka. Tjänsten är belagd till kansliet i centrala Göteborg.

Vid frågor kontakta Patrik Bennet, 031-121 808. Facklig kontakt, Unionen, Sofie Persson 031-12 18 08. Ansökan (CV och personligt brev) skall vara Jordens Vänner tillhanda senast 7 november 2018. Skicka din ansökan via e-post till jobb(a)jordensvanner.se.

Sent inkommen ansökan kommer inte att behandlas. Vi kommer endast kontakta de personer som är aktuella för tjänsten.

Tack för din ansökan till Jordens Vänner.

Scroll to Top