Jordens Vänner uppmärksammar Världsmiljödagen 5 juni

Flera lokalgrupper uppmärksammar Världsmiljödagen den 5 juni med olika manifestationer. Vi uppdaterar denna sida löpande allt eftersom vi får in information från lokalgrupperna. Hittills har vi med Stockholm, Göteborg och Umeå.
STOCKHOLM: Cykeldemo. På Världsmiljödagen 5 juni cyklar vi tillsammans MOT Förbifart Stockholm och FÖR utbyggd kollektivtrafik och ett sammanhängande cykelnät. Klimaträttvisa och Trafikrättvisa är huvudparollerna. Start: Medborgarplatsen kl 18, avslutning med picknick i Kungsträdgården där ”Smaka på Stockholm” bjuder på bra musik på Stora scenen för den som vill avsluta kvällen så. Kom med och gör årets Världsmiljödag till en cyklismens och kollektivtrafikens dag! Kontaktperson: Göran Folin, goran.folin@telia.com 073-073 11 88
 

GÖTEBORG: Omställning till ett ännu mer miljömedvetet Göteborg växer så det knakar. Aktiviter i Botaniska trädgården från kl 17-19, tipspromenad, workshops om gruvindustrin med Fältbiologerna, trädkramarceremoni, kl 12 lunchföredrag om Omställningsrörelsen på Röhsska muséet, färgsprakande fjärilsparad som symboliserar transformationen från det ohållbara till det hållbara samling kl 16.30 Handelshögskolan, avfärd 17.00 till Botaniska trädgården.
UMEÅ: Köp-kritisk stadsvandring.  Jordens Vänner i Umeå vill belysa staden och dess behov av omättlig konsumtion genom en trevlig stadsvandring. Vi besöker biblioteket, McDonalds, E4:an, Broparkens stadsodling, ett tänkt ”Utopia” eller grönt hus med plats för hållbar verksamhet som svar på kommunens planerade nya galleria och MVG-gallerian. Vi får korta föredrag om dessa platsers nuvarande (ohållbara) betydelse och hur ytan skulle kunna användas hållbart. Välkommen!
Plats: Samling Apberget  Dag: 5 juni  Tid: 17.00
 
 
 

1 reaktion på ”Jordens Vänner uppmärksammar Världsmiljödagen 5 juni”

  1. Karin Hjalmarsson

    Hej!
    Vad händer i Malmö idag på världsmiljödagen?
    Kan inte hitta någon information.
    /Karin Hjalmarsson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top