Praktikantprogrammet

 

 

Är du mellan 20 och 30 år, intresserad av miljö och internationella frågor och vill göra internationell praktik? Sök till Jordens Vänners praktikantprogram!

Jordens Vänner skickar varje termin ut några praktikanter till våra samarbetsorganisationer. Praktiken ger dig ett unikt tillfälle att bo och arbeta med internationella frågor som rör miljö, mänskliga rättigheter, solidaritet, demokrati, jämlikhet och folkbildning. Samarbetsorganisationerna arbetar med skyddandet av skog och med mänskliga rättigheter.

Praktiken innebär arbete med olika projekt som organisationen arbetar med och det innebär arbete såväl på kontor som i fält. Arbetet sker under 4-6 månader i praktiklandet och med ett efterarbete i Sverige för att sprida information om dina erfarenheter.

Då praktiken är en del av Forum Syds praktikantprogram gäller följande:
Du ska vara mellan 20 och 30 år vid utresa.
Du ska vara nordisk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige.
Du får inte vara eller tidigare ha varit anställd av Jordens Vänner.
Du får inte tidigare ha deltagit i praktikantprogrammet.

Finansiering: Praktiken är oavlönad men Jordens Vänner med stöd från Forum Syds praktikantprogram täcker kostnader för resa och uppehälle samt visum, vaccinationer och försäkring.

Utannonsering av platser sker vanligtvis i april-juni samt september-november så håll utkik på hemsidan. Har du några frågor om programmet kontakta praktik@jordensvanner.se

Dela gärna vår kamp!
Scroll to Top