Jordens Vänners seminarier under Inspiration Världen den 12 oktober

Årets Inspiration Världen har temat ”Folk i rörelse för Jorden, Vattnet, Maten, Global Rättvisa  och Fred”. Jordens Vänner kommer under dagen att arrangera två seminarier och medverka i ett tredje.
 
 
 
 
 
 
 

 
Amazonas – Regnskog och framtid
Plats: Sandlersalen
Tid: 13.00 – 13.45
Folkrörelseorganisering bland ursprungsfolk och miljö- och solidaritetsrörelsen i Latinamerika har gett vissa framsteg, även om trycket på regnskogen är fortsatt stor. Kan vi dra lärdom av detta? Jordens Vänner är arrangör av seminariet.
 
Klimaträttviserörelsens framtid
Plats: Sandlersalen
Tid: 14.00 – 15.00
Vad anser vi om COP 19, FN:s klimatkonferens i Warszawa och den nya rapporten från IPCC, FN:s klimatpanel? Hur och var förs kampen om att hålla fossila bränslen i marken och värna om människorätten? Jordens Vänner och Klimataktion är arrangörer av seminariet.
 
Gruvboom och landgrabbing
Plats: Palmesalen
Tid: 14.45 – 16.15
Den globala gruvboomen breder ut sig, tar mark från fattiga bönder och ursprungsfolk och hotar jordbruk och vattenförsörjning. Vittnesmål från Guatemala och Mozambique. Afrikagrupperna, FIAN, Forum Syd och Latinamerikagrupperna är arrangörer av seminariet. Natalia Atz från Friends of the Earth Guatemala medverkar.
 
Inspiration Världen arrangeras lördagen den 12 oktober mellan klockan 10.15 – 17.00 i ABF-huset i Stockholm. Det är gratis inträde och ingen föranmälan behövs. Se mer information på inspirationvarlden.org.
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top