Josefin och Tildes första dagar som praktikanter hos Altropico

Då var vi, Josefin och Tilde, på plats i Quito och har sedan vi anlände den 10:e flyttat in i vår lägenhet, tittas oss omkring lite i Quito blivit körda hit och dit av Edison för att köpa stövlar, adapters, mat med mera.  Vi har även hunnit åka på en veckas uppdrag med Escuela de lidéres ute på fält i regnskogen, som man kan läsa om mer i nästa blogginlägg.
När vi landade på flygplatsen i Quito blev vi hämtade av Edison, en kille som jobbar för Altropico, som skjutsade oss till det som nu är vårat hem. Det är ett hus som ligger i en sluttning med flera rum på olika våningar där vi har fått varsitt rum med egen toa. Det är ingen vanlig lägenhet då man mellan rummen går utomhus. Vi delar vi kök med några andra bland annat en från England, en från USA och två från Ecuador. Det bästa med boendet är den superfina utsikten och att den ligger nära kontoret. Dock är det lite jobbigt att den ligger i en sluttning, längs med ett berg. För att ta oss till jobbet måste vi gå uppför berget, i uppförsbackar och trappor, uppskattningsvis 2 kilometer (känns som 5), och då ska man även ha med sig att Quito är beläget på 2850 meter över havet. Men å andra sidan kommer vi ju (förhoppningsvis) bli vältränade av detta!
På torsdagen träffade vi några på kontoret men det var inte förens på fredagen den 12:e vi hade möte med Marcos som är vår handledare. Han presenterade Altropico och deras projekt och vi gick igenom våra erfarenheter och vad vi skulle kunna hjälpa till med. Han sa även att vi kommande måndag skulle få följa med Escuela de Líderes, en ledarskpasskola, på ett 5 dagars uppdrag i regnskogen med Afro-ecuadorianer som deltar i ledarskapsskolan. Snabba ryck och direkt ut på fält, precis som vi vill ha det. Därför spenderades helgen mest med förberedelser gällande packning och tidiga kvällar då vi fortfarande var jetlagad.
Kort sagt om Altropico, en organisation som är en av Jordens Vänners samarbetspartners med verksamhetsområde i Chocóregionen, längs gränsen mellan Colombia och Ecuador. De arbetar i sin tur med gränsorganisationer för att stärka organisering och kapacitetsutveckling i syfte att påverka ansvariga myndigheter att stödja lokal utveckling och ekologiskt hållbara försörjningsmöjligheter. Målgruppen är ursprungsfolk, afro-ecuadorianer och lokala campesinos. Bland deras projekt finns bland annat deras ledarskapsskola, lokala egenfinansierade sparbanker med lånemöjligheter, utbildning i miljö, territoriell konsolidering för att nämna några
Läs mer om Altropico här
Jordens Vänners hemsida
Altropicos hemsida
Facebooksida
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top