Kampanjer mot handelsavtalet TTIP

TTIP Trojan Horse Jordens Vänner EuropaJordens Vänner deltar nu i nedanstående kampanjer för att sprida information och stärka motståndet mot handelsavtalet TTIP. Handelsavtalet TTIP, Transatlantic Trade and Investment Partnership är ett avtal som just nu förhandlas mellan EU och USA. Avtalets innehåll hemlighålls, men de texter som ändå läcks visar att TTIP kommer ha allvarliga konsekvenser för miljön, konsumentskyddet, välfärden och demokratin. Vi kampanjar samtidigt mot handelsavtalet CETA som är ett liknande avtal mellan EU och Kanada.

TTIP homeparties
Jordens Vänner och nätverket Stop TTIP-CETA-TISA anordnar homeparties om handelsavtalet TTIP. Vi har föreläsare i Österfärnebo, Gävle, Stockholm, Uppsala, Växjö och Lund. Vi kommer gärna och föreläser på andra orter om ni har möjlighet att bjuda in ett större antal deltagare, gärna minst 25. Ni får då stå för resekostnaden. Ta gärna kontakt med Studiefrämjandet eller annat studieförbund, som kan hjälpa till med lokal och eventuella reskostnader och andra omkostnader. Vi tar inte ut någon avgift för homepartyt. Läs mer och boka homeparties.

Europeiska namninsamlingen mot TTIP och CETA
Jordens Vänner deltar i det Europeiska Medborgarinitiativet mot TTIP och CETA och vi samlar nu in namnunderskrifter för att stoppa handelsavtalen. Medborgarinitiativ består av 280 organisationer från 23 EU-länder. Läs mer och skriv på namninsamlingen här.
Trojansk häst-turné
Jordens Vänner Europas turné med en 6 meter hög uppblåsbar trojansk häst till Sverige i mitten av maj.
Bestämda datum
17 maj Göteborg
Planeringen är i full gång i Göteborg, vill du också hjälpa till? Gå då med i planeringsgruppen på Facebook.
19 maj Stockholm
Preliminära datum
20 maj Gävle
21 maj Uppsala
Mer information kommer läggas till inom kort.
Läs mer
10 saker du behöver veta om TTIP
Cecilia Malmström och TTIP är en av årets nominerade till Greenwashpriset
Jordens Vänners nyhetsflöde om TTIP

Dela gärna vår kamp!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *