Bli klimatinformatör

 

Är du ung, brinner för klimatfrågor och vill engagera andra? I så fall kan du bli klimatinformatör hos Jordens Vänner!

Sedan 2009 har Jordens Vänner unga klimatinformatörer runt om i hela landet.  Klimatinformatörerna är en del av Jordens Vänners utåtriktade verksamhet, som grundar sig i tanken att alla har en åsikt och kan åverka.  Syftet med klimatinformatörerna är att skapa engagemang och sprida kunskap om klimatfrågan hos unga i Sverige genom att hålla workshops om klimaträttvisa.

Som klimatinformatör blir du del av en grupp informatörer som är ute och engagerar framförallt elever och unga på bland annat skolor och organisationer.

Utbildning i klimaträttvisa inkluderande workshops

Varje år håller Jordens Vänner en klimatinformatörsutbildning för unga från hela Sverige som vill utveckla både sitt eget och andra ungas engagemang för klimaträttvisa. Utbildningen syftar till att ge information om Jordens Vänner, klimatförändringar och det politiska läget inom klimatfrågan, samt grundläggande klimatkunskap och verktyg i hur en leder en inkluderande workshop. Du behöver inga förkunskaper för att vara med på utbildningen, bara en vilja av att utbilda och engagera andra unga!

Låter det som något för dig? Skicka din intresseanmälan med namn, kontaktuppgifter, intresse och erfarenhet av att tala inför grupper samt eventuella förkunskaper inom miljö- och klimatfrågor, till workshop@jordensvanner.se.

Tidigare klimatinformatörer berättar:

"Jag har varit klimatinformatör för Jordens Vänner sedan hösten 2011. Det har varit väldigt spännande och lärorikt för mig då jag har fått fördjupa mig i frågor som rör klimatet, lära mig att leda grupper och har utvecklats som föreläsare. Det bästa med att hålla workshops är känslan som uppstår när man lyckas inspirera ungdomar till att agera i klimatfrågan"

Isabella Da Luz

"Jag ville bli informatör därför att jag ville kombinera mitt engagemang för miljöfrågor med mitt intresse för sociala frågor som rättvisa och genus. Jag ville aktivera mig på något sätt men visste inte hur. Jag blev tipsad om Jordens Vänner och tänkte 'varför inte?'. Jag tänkte också att det är en bra erfarenhet av att jobba med kommunikation i praktiken och att bli bättre på att prata inför andra människor. Informatörsrollen är verkligen perfekt för det.
 Det är kul och det känns viktigt att kommunicera de här frågorna till andra, och förhoppningsvis sätter en workshop igång funderingar hos dem också"

Matilda Jacobsson

Scroll to Top