Bli klimatinformatör

 

Är du ung, brinner för klimatfrågor och vill engagera andra? I så fall kan du bli klimatinformatör hos Jordens Vänner!

Sedan 2009 har Jordens Vänner unga klimatinformatörer i hela landet. De är en del av Jordens Vänners utåtriktade verksamhet, som grundar sig i tanken att alla har en åsikt och kan påverka. Syftet är att skapa engagemang och sprida kunskap om klimatfrågan genom workshops om klimaträttvisa.

Som klimatinformatör blir du del av en grupp som är ute och engagerar elever och unga i skolor och organisationer.

Utbildning i klimaträttvisa

Varje år håller Jordens Vänner klimatinformatörsutbildningar för unga från hela landet. Utbildningen syftar till att ge information om Jordens Vänner, klimatförändringar och det politiska läget inom klimatfrågan, samt grundläggande klimatkunskap och verktyg i hur en leder en inkluderande workshop. Du behöver inga förkunskaper för att vara med på utbildningen, bara en vilja att utbilda och engagera andra!

Tidigare klimatinformatörer berättar:

"Jag har varit klimatinformatör för Jordens Vänner sedan hösten 2011. Det har varit väldigt spännande och lärorikt för mig då jag har fått fördjupa mig i frågor som rör klimatet, lära mig att leda grupper och har utvecklats som föreläsare. Det bästa med att hålla workshops är känslan som uppstår när man lyckas inspirera ungdomar till att agera i klimatfrågan"

Isabella Da Luz

"Jag ville bli informatör därför att jag ville kombinera mitt engagemang för miljöfrågor med mitt intresse för sociala frågor som rättvisa och genus. Jag ville aktivera mig på något sätt men visste inte hur. Jag blev tipsad om Jordens Vänner och tänkte 'varför inte?'. Jag tänkte också att det är en bra erfarenhet av att jobba med kommunikation i praktiken och att bli bättre på att prata inför andra människor. Informatörsrollen är verkligen perfekt för det. Det är kul och det känns viktigt att kommunicera de här frågorna till andra, och förhoppningsvis sätter en workshop igång funderingar hos dem också"

Matilda Jacobsson

Scroll to Top