Boka klimatworkshop

Vill ni lära er mer om klimatförändringar och klimaträttvisa? Boka en interaktiv klimatworkshop med kunniga och inspirerande informatörer från Jordens Vänner!

Syftet med workshopen är att skapa intresse för och sprida kunskap om klimatförändringar och klimaträttvisa. Under workshopen får ni en inblick i klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser. samt hur det drabbar människor olika beroende på förutsättningar på både lokal och global nivå. Vi använder oss av kortare presentationer men främst interaktiva övningar. Vi kan även leda övningar där ni får möjligheten att själva utveckla idéer på klimatlösningar och där ni får verktyg för att senare genomföra egna klimatprojekt.

Konceptet är framtaget speciellt för att passa både gymnasie- och folkhögskolor och erbjuder såväl samtal om klimatförändringar och rättvisa som interaktiva och reflekterande övningar.

Vi erbjuder workshops med följande fördjupningar:

  • Klimaträttvisa och Genus
  • Klimaträttvisa och Migration
  • Regnskog och Mänskliga rättigheter
  • Greenwash och Kritiskt tänkande
  • Klimat och Mat
  • Klimaträttvisa och aktivism

Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International, världens största demokratiska miljöorganisation med över två miljoner medlemmar i 75 länder. Våra klimatworkshops är professionellt utformade och har dessutom ständigt förbättrats under de sex år som vi arbetat med dem.

Kontakta Jordens Vänner om du vill boka en workshop på e-post: workshop@jordensvanner.se eller telefon 031-12 18 08.

Samtliga workshops kan anpassas i tid (från en timme till en heldag) och efter era behov och består av samtal och interaktiva övningar. Vi kan också anpassa oss till yngre målgrupper och ovana läsare. De klimatinformatörer som håller i workshopen har själva genomgått en utbildning.

 

 

 

Scroll to Top