Klimatfestival i Angered 22 juni

150609 klimatfestival
Jordens Vänner bjuder på klimatfestival i Angered den 22 juni. Fri entré!
Klimatfrågan handlar inte bara om glaciärer och natur – den handlar även om rättvisa, segregation och sociala frågor! En arbetsgrupp med unga jordvänner lanserar nu en alldeles egen festival – välkommen till Klimat för alla!
Program Blå Stället:
13:00: Invigningstal
13:15: Poetry Slam
14:30: Klimatworkshop – vad är ett klimatvänligt Göteborg och hur vill vi förbättra Angered för att bli mer klimatsmart?
15:30: Tipspromenad – vad vet du om klimatet?
Hela dagen:
– Utställning om klimatengagemang – Jordens Vänners utställning om engagemang i Konsthallen Blå Stället
– Lär dig mer om hur du organiserar dig i miljörörelsen – aktiva från Jordens Vänner är på plats och berättar om sitt engagemang och vilka miljöfrågor de brinner för
Program utomhus (utanför KulturATOM):
14:00: Ansiktsmålning – vissa djurarter är utrotningshotade i samband med ett varmare klimat. Snacka med oss om det och bli målad som en tiger, isbjörn, jättepanda eller tiger!
16:00: Cykelworkshop
16:00: Klimatsmart mat
16:00: Workshop – konst för kli
mat. Graffitiworkshop och måla en tavla för klimatet.
Program på scen (också utanför KulturATOM):
18:00: Konferencier och prisutdelning
18:30: DJ La
19:00: Dansshow från KulturATOM
20:00: Faaraz & Bilal
20:30: Slut
Idén till en klimatfestival kom ur en av Jordens Vänners klimatworkshops på Angeredsgymnasiet. Det var elever som blev intresserade av ämnet och ville kombinera en inspirerande och rolig kulturfestival med information om den viktiga frågan om klimatförändringar. Idén blev till en arbetsgrupp, och flera unga aktiva inom Jordens Vänner hakade på planeringen. Festivalen har helt planerats av ungdomsgruppen. Huvudsyftet med klimatfestivalen är att uppmärksamma klimatfrågan och att skapa engagemang bland unga i Angered. Vi vill också lyfta att klimatfrågan handlar om rättvisa, segregation och sociala frågor – inte bara glaciärer och natur!
Länk till Facebook-evenemang finns här.
Vi ses!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top