Kommentarer om årets nominerade till Greenwashpriset

Jordens Vänner delar varje år ut Svenska Greenwashpriset till ett företag, en organisation, en grupp eller en person som sysslar med miljöfarlig eller mindre miljövänlig verksamhet och som samtidigt försöker skapa en bild av sig som miljövänlig. Priset utses genom att allmänheten får rösta på årets nominerade. Många av de som har röstat har även valt att kommentera sitt val, nedan presenteras några av de kommentarer vi har fått in. Läs även om kandidaterna och rösta om du inte redan gjort det.

Cloetta, Santa Maria och Findus
”Med min röst på Cloetta, Santa Maria och Findus vill jag sätta fingret på vår ohållbara konsumtion av skräpprodukter”.

EU och EU-kommisionen:
”EU måste ta ansvar för att sänka egna utsläpp NU och visa vägen för resten av världen genom mer forskning och effektivare påverkan”.
”De kan göra stor förändring, men väljer att titta bort. Här kan man inte heller visa sin åsikt med plånboken (som du kan göra mot näringslivet) utan då är det såna här priser och utmärkelser från föreningar som kan göra skillnad och som belyser att det finns ett problem som man inte kan ducka från längre.”

Trafikverket och Förbifart Stockholm:
”Den nya infrastrukturplanen är ju helt vansinnig.”
”Medan andra städer tänker kollektivt och ångrar sina ringleder och stora motorleder går Stockholm åt helt fel håll med Förbifarten!”
”Ett jätteprojekt som kommer att öka biltrafiken och kommer inte avlasta innerstaden i Sthlm som de påstår.”

Vattenfall:
”Kolkraft är inget som ett statligt ägt företag ska ägna sig åt. Inget företag alls faktiskt.”
”Kolkraftsverken är det absolut skadligaste av alla val även om alla nominerade borde få en plats på Greenwashpallen”.
”Samtidigt som världen skriker efter förnybar grön el lyser Vattenfall med sina smutsiga kolkraftverk, sin strålande kärnkraft och sin hemska vattenkraft.Hur är det möjligt att ett företag kan förstöra så mycket utan att få ta dess konsekvenser samtidigt som de låtsas vara rena och gröna. Det undrar jag.”

Läs mer
Årets nominerade till Greenwashpriset är Cloetta, Santa Maria och Findus, EU och EU-kommissionen,Trafikverket och Förbifart Stockholm, Vattenfall och Ängelholms kommun.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top